Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-10-2017 14:26   Güncelleme : 03-10-2017 14:26

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Sağlık Endüstrisi Zirvesi’nde

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından Orta Karadeniz (TR83) Bölgesinin Rekabetçiliğinin Arttırılması Projesi kapsamında gerçekleşen “Samsun Sağlık Endüstrisi Zirvesi”nde stand açtı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Sağlık Endüstrisi Zirvesi’nde

 “Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017” kapsamında önceliklendirilmiş faaliyet alanlarından biri de antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanmasıdır.

Antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanılması, bakterilerin sonraki tedavilere karşı direnç göstermesine neden olabilir. Bu yalnızca antibiyotiği uygun olmayan biçimde kullanan kişi açısından değil, sonradan dirençli bakteriye yakalanma riski olan herkes için tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle “Akılcı Antibiyotik Kullanımının” konusunda toplum bilincinin artırılmasında çok önemlidir.

Antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanımı konusunda eğitici ve farkındalık oluşturulmaya yönelik Samsun Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından Orta Karadeniz (TR83) Bölgesinin Rekabetçiliğinin Arttırılması Projesi kapsamında gerçekleşen “Samsun Sağlık Endüstrisi Zirvesi”nde bulunularak stand açıldı. Standımızı Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK, Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya YILMAZ, OMÜ Rektörü Sayın Prof.Dr. Sait BİLGİÇ, Samsun İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Yusuf GÜNEY, OKA Genel Sekreteri Sayın Mevlüt ÖZEN, MEDİCÜM Başkanı Sayın Dr. Ahmet AYDEMİR ziyaret ettiler.

                        

adminadmin