Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-10-2018 13:50   Güncelleme : 22-10-2018 13:50

Samsun İl Sağlık Müdüründen Ailelere Göz Taraması Çağrısı

Samsun İl Sağlık Müdüründen Ailelere Göz Taraması Çağrısı

Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konan 1. Sınıf Öğrencilerine Göz Taraması programıyla ilgili bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, bu yıl çocuklarımız için okullarımızda yeni bir tarama programı başlatıyoruz. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimizde görme taraması yapacak, olası çocukluk çağında gelişen görme problemlerini erken teşhis ederek ileri yaşamlarında karşılaşacakları birçok soruna erken zamanda önlem alacağız, dedi.

Sağlıklı yaşamın temellerinin çocuklukta atılması gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, bu çalışmada ailelere ve velilere büyük görev düştüğünü, çocuklarımızda göz rahatsızlığı nedeniyle okul başarısında düşme, okula adaptasyon problemi gibi sorunlar yaşanmaması ve çocuklarımızın göz rahatsızlıklarının önceden tespiti için mutlaka Aile Hekimlerine başvurarak bu muayenenin yaptırılması gerektiğini hatırlattı.

Okulda Sağlığı Korunması ve Geliştirilmesi Programı kapsamında yapılan tarama için tüm ailelerin kayıtlı oldukları aile hekimlerine MHRS üzerinden randevu alarak, beklemeden muayene işlemlerini tamamlayabileceğini belirten Oruç,  Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı kapsamında yıl sonuna kadar tüm birinci sınıf öğrencilerinin en az %20’sinin taramasını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini, Samsun için belirlenen hedefin yıl sonuna kadar 3500 çocuğumuza ulaşmak olduğunu aktardı.

adminadmin