Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-12-2018 10:08   Güncelleme : 18-12-2018 10:08

Samsun İlkadım’a sarı yelekli aday!

Samsun caddelerinde Sarı Yelek ile poz veren bir belediye başkan adayını resimleri boy gösteriyor.

Samsun İlkadım’a sarı yelekli aday!

Fransa’da akaryakıt zamlarıyla sokaklara inerek eylem yapan insanların üzerlerine giyerek sokaklara çıkmasıyla eylemlerin simgesi haline gelen Sarı Yelek dalga dalga Samsun’a kadar ulaştı.

CHP İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Murat Şenel Aday adaylığını duyurduğu raket afişlerine sarı yelekle verdiği resim ile çıktı.

‘İlkadım’ın Sorunlarına Çözümlerimizle Geliyoruz’ sloganıyla hazırlanan afişlerde Murat Şenel Sarı Yeleğiyle dikkat çekiyor.

NEDEN SARI YELEK, SARI YELEK NEDİR?

Fransa'nın başkenti Paris'te bir süredir akaryakıt zamlarını protesto etmek için sokağa inen Sarı Yelekliler dünyanın gündemine oturdu.

Sarı Yelek, Fransa’dan her arabada bulunması zorunlu bir yelek. Yani kaza, lastik patlaması gibi beklenmedik durumlarda kullanılmak üzere Fransa devleti tarafından zorunlu kılınan bir yelek, bir nevi reflektör.

Sarı Yelekleri aynı zamanda işçiler de giyiyor.

Sarı Yeleğe ulaşmak kolay. Aynı zamanda katlayıp cebe veya çantaya da konulması kolay. Işten çıkan insanlar çantasında veya cebinde taşıdığı yelekle dikkat çekmeden ilerliyor. Eylem alanına gelince çıkarıp giyebiliyor.

Sarı Yelek asgarî ücretle geçinen işçi kesimini de temsil ediyor.  

İstatistikî verilere göre Fransa halkının %84’ü bu eyleme destek veriyor. Böyle olunca sarı yelek satışı da günden güne artıyor. Mesela 1-30 Kasım arasında amazon sitesinde satışlar %22 artmış.

 

adminadmin