Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2019 09:50   Güncelleme : 26-04-2019 14:34

Samsun İmam Hatip Derneği’nden İmam Hatip Düşmanlığı Hakkında Basın Açıklaması

Samsun İmam Hatip Derneği, Atakum Belediyesi özel kalem sekreteri Elçin DOĞAN’ın sosyal medya hesabından imam-hatipliler ve Ensar Vakfını hedef alan paylaşımı hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Samsun İmam Hatip Derneği’nden İmam Hatip Düşmanlığı Hakkında Basın Açıklaması

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Her ne kadar daha sonra paylaşımını silerek özür dilemiş olsa da, bu ötekileştirici ve genelleyici üslup, birlik ve bütünlüğümüze zarar vermekle kalmamış tüm halkımızı incitmiş ve derinden yaralamıştır.

İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI OLUŞTURMAYA ÇALIŞANLARI KINIYORUZ!

Gerek İmam-Hatipler gerekse ülkemizin seçkin STK’ları yıllardan beri ülkesini bayrağını ve vatanını seven, milletimizin değerlerine sahip çıkan örnek insanlar yetiştirmektedir. Bizler ülkemizde ve dünyada yaşanan, küçük yavrularımıza yapılan iğrenç istismarlar başta olmak üzere bireysel ve toplumsal hakları ihlal eden, her türlü yaklaşımla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin güven huzur ve barış dolu bir geleceğe kavuşması için, sağlıklı, bilinçli, ahlaklı ve erdemli bir nesil yetiştirmek temel amacımızdır.

Hal böyle iken zaman zaman camiamızla ilgili üretilmeye çalışılan yalan, iftira, düşmanlık ve kin dolu asılsız söylemleri asla kabul etmiyoruz. Bu yönde beyanat veren, paylaşımda bulunan, algı oluşturmaya çalışan kişi ve çevreleri kınıyoruz.

adminadmin