Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2019 09:11   Güncelleme : 15-08-2019 09:11

Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları, Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) tarafından düzenlenen "Geleneksel Pilav Günü"nde bir araya geldi

Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları, Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) tarafından Samsun İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen "Geleneksel Pilav Günü’nde bir araya geldi. Pilav günü etkinliği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından selamlama konuşmaları yapıldı.

Pilav günü etkinliğini organize eden SAMİMDER'e teşekkür ederek sözlerine başlayan Samsun İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Yılmaz, "Allah'a şükürler olsun ki; öğrenci bulma zorluğundan dolayı güçlükler yaşadığımız geçmiş yıllarda kurumlarımıza hizmet etmek bana da nasip oldu. O günleri yaşayanlar, acısını içinde hissedenler iyi bilir. İnşallah Allah o günleri bizlere bir daha yaşatmaz." diye konuştu.

57 yıldır Samsun İmam Hatip Lisesi'nin mezun verdiğini hatırlatarak sözlerine başlayan SAMİMDER Başkanı Mehmet Kozal, "Bu büyük çınarda Anadolu insanımız milli ve manevi değerler ile donatılarak, akademik-kültürel dersler ile birlikte aldıkları eğitime çift kanatlı olarak yetişti. Toplumun ruhuna hitap eden imam hatip nesli, din görevlisi, iş adamı, öğretmen, avukat, doktor, akademisyen, belediye başkanı, kaymakam, vali, milletvekili, başbakan ve en son Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi her alanda aziz vatanımıza hizmet etmektedir ve etmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

İmam Hatip okullarının uluslararası bir marka haline geldiğini belirten Başkan Kozal, "Yurt dışında 22 ayrı ülkede 54 İmam Hatip Lisesi, ülkemizde ise 13 uluslararası İmam Hatip Lisesi 85 ülkeden öğrencilere ve ümmete hizmet vermektedir. Son yapılan üniversite yerleştirme sınavından da imam hatip öğrencileri Türkiye ortalamasının üzerinde çeşitli üniversitelere yerleşmişlerdir. İmam Hatip Liselerimiz marka haline gelirken bir takım odaklar tarafından bilerek ya da bilmeyerek imam hatipleri olumsuz anlamda etkileyecek algılar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu algıların başında imam hatip liselerinin sayısının arttığı algısı vardır. Bu algı yanlıştır. 28 Şubat öncesinde Türkiye de imam hatip okullarının oranı %9.18 idi. 28 Şubattan 4 yıl sonra bu oran %2.61'e düştü. Bu oran şu anda %13.57'dir. Dolayısıyla kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan 'çok fazla imam hatip var' algısı doğru değildir. İmam Hatip okulları milletimizin, gönül coğrafyamızın ve ümmetin geleceğidir, ümididir." diye konuştu.

SAMİM DER Başkanı Mehmet Kozal daha sonra dernek tarafından yapılan ve yapılacak faaliyetler hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundu. Konuşmaların ardından katılımcılara pilav ikramında bulunuldu.

   

adminadmin