Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-05-2018 10:30   Güncelleme : 28-05-2018 10:30

Samsun İstiklal Caddesi’nde Yürüyen Heykeller!

​Samsun İstiklal Caddesi Cadde AVM olarak düzenlendiğinden bu güne gece gündüz vinçlerin varlığından kurtulamadı.

Samsun İstiklal Caddesi’nde Yürüyen Heykeller!

Cadde boyunca yapılan düzenlemelerin ve mantolama çalışmalarının düşen ve kopan yerlerini yeniden tamir edebilmek için cadde boyunca dolaşan vinçlere vatandaşlar ‘Yürüyen – Mobil Heykel’ ismini taktı.

5 yıl önce Cadde AVM olarak projelendirilen Samsun İstiklal Caddesi, başlangıcından bu güne tadilattan bir türlü kurtulamadı.

İstiklal Caddesi’nde binaların dış cephelerine yapılan mantolama çalışmaları kısa zamanda döküldü.

Cadde AVM çalışmalarının maliyetinin yüzde 25'ini belediye, yüzde 75'ini mülk sahiplerinin karşıladığı yenileme çalışmaları 2 yılda bitirilecek olmasına rağmen 5 yılda binaların dış cephelerinde tadilatlar hala devam ediyor olmasının maddi ve manevi sorumluğunu kimin üstlendiğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sürekli tadilat halinde olan Samsun İstiklal Caddesi’ndeki asıl meselenin ise, binaların dış cephelerinin mantolama işlerinde dübel kullanılmamış olmasından kaynaklandığı belirtilirken, Samsun Büyükşehir Belediyesi, cadde boyunca hareket eden ve gece gündüz dökülen kaplamaları yeniden dübelleyerek tadilatı tamamlamaya çalışan vinçler artık caddenin bir demirbaşı haline geldi.

Vatandaşlar bu vinçlere öyle alıştı ki isim olarak da yürüyen – mobil heykel ismini layık gördü.

adminadmin