Genel
Giriş Tarihi : 03-02-2020 13:06   Güncelleme : 03-02-2020 13:06

Samsun Kansere Karşı Pedal Çevirdi

4 Şubat Dünya Kanser günü farkındalığı için Samsun pedal çevirdi.

Samsun Kansere Karşı Pedal Çevirdi

MÜCADELEMİZ SADECE KANSERE YAKALANAN HASTALARLA SINIRLI DEĞİL!

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği öncülüğünde Kansere karşı farkındalık oluşturmak amacı ile Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı Bisiklet Korteji yapıldı.

Samsun'da Atakum iskelesinde başlayan etkinliğe yüzlerce vatandaşın katıldığı gözlemlendi.

Düzenlenen etkinlik sonunda Türk Radyasyon Onkolajisi Derneği Bölge Temsilcisi Sayın hanımefendi Doç.Dr. Bilge Gürsel bir konuşma yaptı.

Doç.Dr. Bilge Gürsel yaptığı konuşmasına; Öncelikle tüm katılımlar için teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bu faaliyete ön ayak olan Radyasyon Onkoloji Derneğim ve değerli üyeleri hoş geldiniz” diye başlayarak şöyle devam etti;

Hareketli hayatın zaten farkında olan ve bu organizasyona yürekleri ve pedalları ile destek veren Ekobid üyeleri onur verdiniz. Ve tüm duyarlı ve değerli Samsunlular hoşgeldiniz.

Her yaştan buradasınız görüyorum. Hassasiyetiniz ve katılımınız için sonsuz teşekkürler.

Kanser ve kalp rahatsızlıkları çağımızın veremi ve vebası.

İnsan ölüm sebeplerinin en çok nedenini oluşturan iki hastalığı maalesef. Ben bir Radyasyon Onkologuyum. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneğinin Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu temsilcisiyim. Amacım görevim kanserle mücadele etmek. Bu mücadele sadece kansere yakalanan hastalarımız ile sınırlı olmamalı.

Amacımız kanserin görülme sıklığını azaltmak da aynı zamanda. Bu amaçla kanserin başlıca güç aldığı faktörlerin farkındalığı ve bunlardan kendimizi uzak tutmamız için elimizden geldiğince farkındalığı arttırmayı da görev biliyoruz.

Sizi bu amaçla kendinize zaman ayırmaya ve kendinize ve sevdiklerinize gereken değeri vermeye çağırıyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN