Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2018 09:09   Güncelleme : 05-11-2018 09:09

Samsun, kaplıca turizm merkezi olacak!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ladik’te yaptığı konuşmada, Samsun tarım kenti, sanayi kenti ve turizm kenti. Samsun turizmin her çeşidine cevap verecek şekilde imkân ve destinasyonları olan bir yer” diye konuştu.

Samsun, kaplıca turizm merkezi olacak!

Samsun’un turizm açısından çok önemli potansiyeli olduğunu da belirten Kaymak şöyle devam etti;

Şahinkaya Kanyonumuz, Kuş Cennetimiz, Ayvacık Gölümüz, Akdağ Kayak Tesisimiz ve bunların ötesinde kaplıca turizmi açısından çok ciddi potansiyellerimiz var. Kabul edelim ki kaplıca konusunda önümüzde iyi bir Afyon örneği var ve artık Türkiye’nin kaplıca merkezi haline döndü. Buraya alternatif Havza ve Lâdik neden olmasın? Ladik ilçemiz; Akdağ kayak merkezi, Lâdik gölü, Ladik Hamamayağı kaplıcaları ve birçok güzelliği ile ilgi odağıdır. İşte bu tesis bunun güzel bir örneği. Arkadaşları tebrik ediyorum. Aynı şekilde Havza’da da bir otel yapılıyor. Biz gerçekten turizm potansiyelini değerlendirmek derken bunu kastediyoruz.

Yatırımcı arkadaşlar ciddi şekilde ellerini taşını koydular ve buna inandılar. İnsanlar artık kaliteye para veriyor. Allah’ın lütfettiği termal suyu kaliteli tesislerle sunmak durumundayız. Eski klasik anlayışla insanları burada misafir edemeyiz. Bunun anlaşılmış olduğunu bugün burada görmekten ilin Valisi olarak mutlu oluyorum. İnşallah Havza’daki otel de kısa zamanda bitecek. Samsun kaplıca turizminin değerlendirildiği ve mevyesinin yenildiği bir il olacak. İnşallah bunları bölge olarak önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Samsun bunların hepsinden çok daha yüksek bir potansiyele sahip. Ama özellikle Ortadoğu’dan Samsun’a direk uçak seferleri olmadığı için insanlar İstanbul’a gidiyor. Kuveyt’ten direk seferler bu yaz başladı, önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyoruz. Biraz önce aldığım bilgiye göre Bağdat-Samsun seferleri de her hafta yapılıyor ve oradan da ciddi sayıda turist geliyor. Önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile Rusya konusunda çok çalıştık ama gördüğümüz kadarıyla kuzeyden istediğimiz turisti alamıyoruz. Demek ki bizim birinci önceliğimiz Ortadoğu. Arap turizmine yönelmemiz lazım. Onun için de Sayın Milletvekillerimizle birlikte direk uçak seferleri konusunu aşarsak, turizmden istediğimiz payı alacağımızı düşünüyorum.

 

adminadmin