Eğitim
Giriş Tarihi : 15-08-2014 16:36   Güncelleme : 15-08-2014 16:36

SAMSUN KAVAK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATANAMIYOR?

Samsun’un ilçelerinin çoğunda İlçe Mili Eğitim Müdürü atamaları gerçekleştirilirken, atama yapılmayan ilçelerden Kavak’taki Arap saçı çözülecek gibi görünmüyor..

SAMSUN KAVAK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATANAMIYOR?

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınarak eğitim uzmanı olarak görevlendirilen Kavak eski ilçe Milli Eğitim Müdürü, görevden alındığını bile bile okulları dolaşarak yüzde 51 oranında görevine iade edileceğini ve kendisine bu konuda AK Parti Kavak eski İlçe Başkanının destek verdiğini belirterek eğitim camiasını baskı altına almaya çalışmıştır.  

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

Bununla birlikte Ak Parti Eski İlçe Başkanının bir de B Planı olarak Kavak’a Milli Eğitim Müdürü olsun diye Türk Eğitim Sen üyesi olan bir akrabasını  tavsiyede ısrarcı oluyor..

Bu isim Atakum  Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Müdürü Bünyemin Emeksiz.. Aynı zamanda AK Parti Kavak eski İlçe Başkanlarından birinin  yakın akrabası..

Kavak’a Milli Eğitim İlçe Müdürü ataması meselesi liyakatsiz isimlerin müdahalesi nedeniyle işin içinden çıkılamaz bir vaziyet almış durumda..

KAYMAKAN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR!

Meselenin bir başka cephesinde ise Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci var…

Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci’nin Kavak’ta eğitim camiasıyla yakından ilgilendiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atamasında Kavak adına teklif edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü adaylarından bazılarını istemediği için meseleyi içinden çıkılmaz hale getirdiği konuşuluyor..

Kavak’ta öğretmen ve yöneticilerin puanlamasında aktif olarak etki etmeye çalışan Şekerci, bunu da Eski İlçe Milli Eğitim Müdürünün teklifiyle yapılan ödül töreninde cemaate yakınlığıyla bilinen kişilere ve iktidar karşıtı sendika üyelerine ödül dağıttırarak yapıyor..

Kaymakan Şekerci’nin yönetici atama yönetmeliğine göre İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü,  Öğretmen, Okul Aile Birliğinin yapacak olduğu puanlama sürecine müdahil olmaya çalıştığı, müdürlerin puanlamasında bazı kişilerin yüksek, bazılarının ise düşük puan alması yönünde talep oluşturduğu da gelen haberler arasında…

adminadmin