Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-05-2017 11:53   Güncelleme : 19-05-2017 11:53

Samsun kızılırmak deltası´na kuş parkı!

UNESCO Dünya Mirasları geçici listesine giren ve Kalıcı Listesi'ne girmek için gün sayan Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde tehlikeli gelişme yaşanıyor.

Samsun kızılırmak deltası´na kuş parkı!

Samsun Valisi İbrahim Şahin’in önerisiyle, Kızılırmak deltası Kuş Cenneti´ne yapılacak olan Kuş Parkı Müzesinin UNESCO tarafından kabul edilmeyeceği ve Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini geçici listeden de çıkarabilecekleri iddia ediliyor.

DÜNYANIN EN GÜZEL İKİ HARİKASI

Vali Şahin, UNESCO Dünya Mirasları Kalıcı Listesi'ne girmek için gün sayan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne deltada tespit edilen kuş türlerinin detaylı bilgileriyle birlikte kopyalarının görsel olarak sunulmasına yönelik 'Kuş Parkı Müzesi'nin yapılmasını önererek "Emin olun buraya gelip, gezerek görenler, gittikleri yerde burayı tekrar tekrar anlatıyorlar. Düşünün burada 50-60-100 farklı kuş türünün olduğu bir kuş parkı müzesi olsa, buraya yaşayan bir müze yapsak inanın buraya turist akın eder. Samsun’un her ilçesinde bir başka güzellik var. Hep birlikte bu güzellikleri olabildiğince muhafaza edeceğiz. Bu bölgeleri kollayıp koruyacağız ve gelecek nesillere güzel bir şekilde ileteceğiz. Kuş Cenneti'nde belirli bölgelerde avlanmayı yasakladık. Muhtarlarımızdan gelen istek üzerine diğer bölgelerde de avlanmayı yasakladık. Av yasağı ile ilgili muhtarlarımıza bu konuda özellikle teşekkür ediyorum. Kuş Cenneti ile ilgili hükümet nezdinde de farkındalık oluştu. Burası UNESCO geçici listesine girdi. Biz bu işleri bir şekilde takip edeceğiz. Sizlerin de bu anlamda desteğinizi istiyoruz" diye konuşmuştu.

 

adminadmin