Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2018 15:09   Güncelleme : 25-10-2018 15:09

Samsun Kızılırmak Kuş Cenneti UNESCO Daimi Listesine Rotaryenlerin Baskısıyla Mı Sokuluyor!

Samsun Kızılırmak Kuş Cenneti UNESCO Daimi Listesine Rotaryenlerin Baskısıyla Mı Sokuluyor!

Kızılırmak Deltası'nı UNESCO daimi listesine aldırma çalışmalarının arkasında MASONİK yapılanma faaliyetleri içinde olan Rotary çıktı.

Bir süre önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ısrarları ve özel ilgisi ile başlayan ve uzun uğraşlar sonucu UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızılırmak Deltası'nın daimi listeye katılması yönündeki girişimler halen daha devam etmekte.

YUSUZ ZİYA YILMAZ’IN KİŞİSEL EGOSU

Yusuf Ziya Yılmaz’ın kişisel olarak aşırı ısrarları sonucu UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızılırmak Deltası daimi listeye katılması yönündeki girişimleri Samsun bürokrasisi ve bölge halkı arasında anlam verilememişti.

YÜZLERCE EV VE YAPI YIKILMIŞTI

Kızılırmak Deltası'nın UNESCO süreci mazeret gösterilerek Bafra ve 19 Mayıs ilçesi sınırları içinde kalan 500 civarında ev ve yapı Samsun Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yıkılmıştı.

EVLER YIKILMASA İMAR AFFINDAN YARARLANACAKLARDI

Yusuf Ziya Yılmaz’ın kişisel takibi ve ısrarları sonucunda 500 civarındaki yıkılan ev ve yapıların yıkım işlemleri 2 yıl gecikmiş olması durumunda imar affından yararlanarak yıkık işlemi yapılamayacak ve ev sahiplerinin mağdur edilmeyecekti.

UNESCO’NUN KURUCULUĞUNU YAPTIĞI ROTARY KULÜBÜ MASONİK BİR OLUŞUM

Türkiye’de ki Rotary yapılanması Masonik yapılar ile bağlantıları olmadığını söylese de dünyada tam tersi bir görüş hâkimdir. Rotary Kulüp,  Masonlukla bir alakası olmadığını iddia etseler de Masonik yapılanmanın dünya çapında en güçlülerinden biri olan Rotary’nin üyeleri genellikle iş çevrelerinden olmakla birlikte, siyaset, eğitim ve basın alanlarından da çok sayıda üyesi mevcuttur.

YILMAZ’A YUNANİSTAN’DA “SAMSUN’DA BULUNAN YUNAN TARİHİ ESERLERİNİ KORUYUN” TELKİNLERİ VERİLDİ Mİ

Yusuf Ziya Yılmaz’ın 2011 yılındaki Yunanistan gezisi sırasında görüştüğü “Kavala Pontuslular Derneği” Başkanı Haralambos Aleksandridis Yılmaz’a “Samsun’da bulunan Yunan tarihi eserlerini koruyun” şeklinde telkinde bulunmuştu.

“Kavala Pontuslular Derneği” Başkanı Haralambos Aleksandridis törenle alakalı yaptığı açıklamamanın devamında ise “Biz ‘Kavala Pontuslular Derneği’ olarak tatmin olduk, çünkü hepimiz onlardanız. Sadece bu değil, bütün Pontuslular barıştan yanayız. Bizler ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. O kutsal bölgelere aynen gittiğimiz gibi gidelim, böyle onlarda gelsin. Daha çok ilişkiler gerçekleştirelim. Belediye başkanına da söyledim, öncelikli görevi orada Samsun’da bulunan Yunan tarihi eserlerini korusun.” dedi.

Haber linki; http://www.birlikgazetesi.net/haberler/3829-kavala-samsun-arasinda-brl-protokolue-mzalandi.html

UNESCO’NUN KURULMASINA ROTARY ÖNCÜLÜK ETMİŞ

Rotary, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu UNESCO‘nun kurulmasına zemin hazırlamış bir organizasyondur. Rotaryenler, 1942 yılında Londra’da gerçekleştirilen bir Rotary konferansında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) kurulmasına yönelik ilk tohumları atmış, Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak ise 1946 yılında kurulmuştur.

adminadmin