Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-09-2018 13:34   Güncelleme : 28-09-2018 13:34

​Samsun Lojistik Köyü Lobicilere mi Teslim Ediliyor!

Geçen günlerde Samsun’da düzenlenen Uluslararası İntermodal Lojistik Zirvesi sonrası yeniden tartışmaya açılan Samsun Lojistik Merkezi gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

​Samsun Lojistik Köyü Lobicilere mi Teslim Ediliyor!

Tekkeköy’de bulunan Samsun Lojistik Merkezi, geçen günlerde Uluslararası İntermodal Lojistik Zirvesi’ne ev sahipliği yapmış, toplantıda Samsun Lojistik Merkezi ve Türkiye’de lojistik ağının daha iyi bir konuma getirilmesi fikirleri tartışılmıştı.

Zirveye konuşmacı olarak Samsun Lojistik Merkez ve Hopa’nın lojistik merkezi HOPAPORT’un Danışmanı unvanı ile katılan Atilla Yıldıztekin Samsun Lojistik Merkezinin proje eksikleri, yanlışları ve pazarlama sorunları konusunda yaptığı açıklamalar ve kiralama yerine alanların satışı önerisi dikkatlerden kaçmadı.

ALİ AVCI DA SAMSUN LOJİSTİK KÖY PROJESİ İÇİN “ATIL PROJE” DEMİŞTİ

Proje başlangıcı süreçlerine denk gelen Şubat 2013’de Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, Samsun’da o dönem yapılması planlanan Lojistik Köy'ün Tekkeköy'e kurulmasına eleştirmişti.

Avcı, 4 Şubat 2013 tarihli Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Lojistik Köy'ün atıl bir proje olarak kalacağını, israf olacağını belirterek, "Böyle bir yere Lojistik Köy yapıldığında çok da fazla verimli olmayacaktır. Bir kaç depo olacak ve uzakta kalacak. Böyle bir yatırım yapılıyor ama yazık. Birilerinin uyarması lazım. Ben kral çıplak dediğimde, belki birileri alınıyor. 'Acaba limana mı yönlendirmek istiyor?' diye düşünebilirler.  Ama değil, zaten bu liman benden önce yapılmış, mülkiyet sahibi devlet ve ben burada 36 yıllık işletmecisiyim. Benim olması ya da başkasının olması diye bir şey yok” diye Haber Gazetesine özel beyanat vermiş açıklama ise “ATIL PROJE” başlığı ile haberleştirilmişti.

BU HABER NEDEN SADECE “HABER GAZETESİ”NDE ÇIKMIŞTI

Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı’nın “ATIL PROJE” başlığı ile verilen haberin ise sadece Temel Uzlu’nun genel müdür atanması için lobi faaliyetinin başlangıcı olarak nitelendirilen yemekte bulunan Ahmet Şenocak’ın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu Haber Gazetesi’nde çıkmış olması da lobicilik faaliyetini destekler nitelikte bir durum olduğunu akla getirmekte.

BU FOTOĞRAFTAN SONRA GENEL MÜDÜR ATADILAR

Gerçek Taraf haber sitesi tarafından “Samsun Lojistik Merkezi Zarar Ettirilip Ceynak’a Mı Satılacak?” haberi ile gündeme gelen ve “OCAKBAŞI TOPLANTILARINDA KARAR VERİLDİ” alt başlığında anlatılan; Temel Uzlu, Ahmet Şenocak, Tuncer Üçüncüoğlu, Ali Avcı ve Tevfik Sönmez katıldığı toplantı sonrası Ceynak’ın danışmanlığını yapan Temel Uzlu’nun Samsun Lojistik Merkezinin başına getirmek için lobi faaliyetinin yapıldığına ve ilişkileri ortaya çıkarmak adına önemli bir fotoğraf olduğu iddia edildi.

25 Ocak 2018 tarihinde herkese açık olarak yayınlanan “İçli tava partisi” adlı fotoğrafın tarihi ise Ceynak’ın danışmanlığını yapan Temel Uzlu’nun Samsun Lojistik Merkezinin başına getirilmeden 2 ay öncesi bir tarihe denk geliyor.

LOBİ FAALİYETİNİ TEVFİK SÖNMEZ YÜRÜTTÜ!

Son dönemde Samsun yerel basınında yer alan iddialara göre 2013 yılında proje başlangıcında Samsun Lojistik Köyü projesini eleştiren ve proje için “ATIL YATIRIM” diyen Ceynak ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı’nın Ceynak’ın danışmanlığını yapan Temel Uzlu’nun Samsun Lojistik Merkezi’nin başına getirilme sürecinde Tevfik Sönmez’den yardım talep ettiği iddia edildi.

 Tevfik Sönmez’in Samsun Lojistik Merkezi’nin genel müdür olarak atanması için proje ortağı olan oda-borsa başkanları ve dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birebir görüşmeler yaptığı ve bu lobicilik faaliyetinde de başarılı olduğu iddia edildi.

MASONİK YAPILANMA VE LOBİCİLİK

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Samsun Rotary Kulübü'nün ilk üyesi Rotaryen Tevfik Sönmez, daha öncede “Türkiye'de 'mason' demek 'dinsiz' demek olarak algılanıyor. Masonluk dinsizlik demek değildir. Masonluk daha çok dinine bağlı olmayan insanların oluşturduğu yerdir. Mason olmak dinsizliği gerektirmemekte ama daha çok dinine bağlı olmayanlar mason olmaktadır." diyerek basına yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

Samsun’da rakip bir projenin başına genel müdür olarak atama çabası akıllara “Acaba bu işin içinde mason lobisi mi var?” sorusunu getiriyor.

BİR BAŞKA MASONİK BAĞLANTI DAHA

Yerel ve ulusal basından tam bir fiyasko olarak yer alan Samsun’da düzenlenen Uluslararası İntermodal Lojistik Zirvesine konuşmacı olarak katılan Atilla Yıldıztekin’in daha önce Samsun Lojistik Köy projesinin planlama, yapım ve teknik danışmanlık konularında uzun süre danışman olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Zirveye konuşmacı olarak “Samsun Lojistik Merkez ve HOPAPORT Danışmanı” unvanı ile katılan Atilla Yıldıztekin’in Samsun Lojistik Merkezi’nin proje eksikleri ve pazarlama sorunları konusunda yaptığı açıklamalar ve kiralama yerine alanların satışı önerileri ise akıllara “Daha önce uzman danışman olarak çalıştığı projeyi neden şimdi kötülüyor?” sorusunu getiriyor.

Bu eleştirilerinin ardından kendisi ile ilgili yapılan araştırmada Atilla Yıldıztekin’in de iyi bir Rotary Kulübü üyesi olduğu ortaya çıkması akılları karıştırdı.

AMAÇLARI RAKİBİ ELE GEÇİRMEK

Samsun Lojistik Merkezi’nin başına Ceynak’a danışman olarak çalışan bir kişinin lobicilik faaliyetleri ile genel müdür olarak atattırılması yerel basında Samsun Lojistik Merkezi’nin bilerek batırılacağı ve satış / kiralama için uygun bir zemin hazırlanacağı şeklinde yorumlanmıştı.

“CEYNAK’IN DANIŞMANIYIM”

Samsun Lojistik Merkezi genel müdürünün atanmadan öncesinde liman içindeki gümrük müdürlüğü başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşunda, cemiyet hayatında kendisini Ceynak’ın danışmanı olarak tanıttığı da iddialar arasında.

Yerel basında çıkan haberler sonrasında yapılan yorumlarda ise; Teme Uzlu’nun 2018 yılı Ramazan ayında Ceynak’ın düzenlediği iftar yemeğinde Samsun Lojistik Merkezi genel müdürünün atanmasına rağmen misafirleri Ali Avcı ile birlikte karşıladığı ve yemeğe ev sahipliği yaptığı tüm Samsunlu işadamları ve devlet kurumları tarafından görüldüğü dile getirildi.

MAZERET ÜRETECEKLER

Yerel medyadaki haber sonrası yapılan yorumlarda; “Bu yapı Samsun Lojistik Merkezi’ni asla kar ettirmez. Sürekli olarak mazeret üreterek alan kiralamalarının ve buna bağlı hizmetlerin yapılmaması için Samsun Lojistik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Osman Kaymak’a mazeretler yumağı sunularak vakit kazanılacak, bekleyip göreceğiz. Burada British American Tobacco - BAT gibi kocaman bir dünya devi kiralama yapıyor ise müşteri gelmesi için mazeret kalmamıştır.” yorumları yapıldı.

akasyamhaber / Özel Haber

 

adminadmin