Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-10-2016 12:59   Güncelleme : 18-10-2016 14:00

Samsun Mhp İl Başkanı Taner Tekin: Muhtarlar Demokrasinin Mihenk Taşıdır

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Samsun Mhp İl Başkanı Taner Tekin: Muhtarlar Demokrasinin Mihenk Taşıdır

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir" dedi.

Muhtarların demokrasinin beşiği değil ta kendisi olduğuna dikkat çeken Tekin, "Muhtarlar siyaset kanalı ile seçim kazanmazlar. Onlar kendi isimleri ile bulundukları köy ve mahallelerde seçimlere girerek başarı sağlar ve seçilirler. Muhtarlar sadece isimleri ile çağırılması ise demokrasi içerisinde seçildiklerinin göstergesidir. Vatandasın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası  sosyal  yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı ve devleti en yakınında hissettiği makamdır. " diye konuştu.

Muhtarlığın gerekli ve vazgeçilmez olduğuna da dikkat çeken Tekin, muhtarların hak ve özgürlüklerinin ihmal edilmemesine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti; "Günümüzde mahalle sakinleri ile belediyeler veya tüm kamu kurumları arasındaki diyalog muhtarlarımız üzerinden kurulmaktadır. Bu diyalog kurulurken en büyük sorumluluk ise muhtarlarımıza düşmektedir. Muhtarlarımız ise bu sorumlulukları yerine getirebilmek adına gece gündüz görev yapmakta ve mesai saati diye bir kavramları bulunmamaktadır. Buna rağmen muhtarlarımıza tanınan haklar yeterli olmamaktadır. Hükümetin muhtarlarımıza tanınan hakların yeninden ele alarak maaş ve sosyal güvencelerinde iyileştirmeler yapması onların sorumluluklarını yerine getirebilmeleri adına önemli derecede etki sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın gününü kutlar görevlerinde başarılar dilerim"

adminadmin