Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-10-2019 10:57   Güncelleme : 02-10-2019 10:57

Samsun Milletvekili Erhan Usta Tarım Arazisi Üzerine Kurulacak Santral Geleceğe İhanet!

Samsun Milletvekili Erhan USTA, Çarşamba’da kurulması planlanan biyokütle santralini ‘geleceğe ihanet’ olarak nitelendirdi. Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili değerlendirme yapan USTA, şunlara değindi:

Samsun Milletvekili Erhan Usta Tarım Arazisi Üzerine Kurulacak Santral Geleceğe İhanet!

DOĞRU YATIRIM, DOĞRU YERE, PLANLI BİR ŞEKİLDE YAPILMALI

Enerji açığımız var, doğrudur. Ama bu açığı kapatmak için doğru yatırım, doğru yere ve düzgün bir planlama ile yapılmalıdır. Yurtdışından getirilecek çöplerin Çarşamba ovasında tarım arazilerine ve bölge halkına zarar verecek şekilde yakılmasına tabii ki müsaade edilemez!

BİYOKÜTLE, DÜŞÜK ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE DAHA FAZLA KİRLİLİK DEMEK

Biyokütle, düşük enerji verimliliğine sahiptir. Belirli bir miktar enerji üretmek için daha fazla yakıt yakılması gerekir ki, daha fazla kirlilik anlamına gelir. Biyokütle santrallerinin, yoğun biyokütle potansiyeli olan yerlerde, sağlığı tehdit etmeyecek konumda yapılması makuldur.

ATIK İTHAL EDİLECEK

Çarşamba'daki hatta Samsun bölgesindeki biyokütle potansiyelinin yeterli olmayacağı ve atık ithal edileceği aşikardır. Tarım arazilerinin üzerine, hem de insan sağlığını tehdit edecek şekilde, hem de başkalarının atıklarının yakılacağı bir santral kurmak, geleceğe ihanettir!

ÇARŞAMBA BUNA MÜSAADE ETMEZ

Toplumu bu kadar ilgilendiren bir yatırım, yöre halkının rızası olmadan hayata geçirilemez. Çarşamba'nın, Samsun'un geleceği, oldu bittiyse getirilemez! Çarşamba, buna müsaade etmez!

adminadmin