Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-10-2019 11:16   Güncelleme : 08-10-2019 11:16

Samsun Milletvekili Erhan Usta: Türk Milleti Yekvücuttur Gazamız Mübarek Olsun!

Samsun Milletvekili Erhan Usta: Türk Milleti Yekvücuttur Gazamız Mübarek Olsun!

Samsun Milletvekili Erhan Usta, ABD Başkanı Trump’un Türkiye’yi, ekonomisini yerle bir etmekle tehdit etmesine kayıtsız kalmadı. Sosyal medya hesabıyla 2017 yılı aralık ayında yaptığı konuşmanın ekonomik güvenlikle ilgili kısmını paylaşan Usta, “Defalarca söyledim: Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olmaması bir milli güvenlik sorunudur. Ekonomimizin bu kadar dış kaynağa bağımlı olması bizi tehdit etme konusunda birilerini cesaretlendirmektedir. Bu tehditleri geçersiz kılacak tek şey ekonomimizi güçlendirmektir.” dedi.

USTA DEFALARCA UYARDI

Ekonomik güvenlik konusunun önemini vurgulayan Usta, “Dış kaynağa bağlı bir ekonomiyiz, diyoruz. Türkiye, 15 Temmuzda bir işgalin eşiğinden döndü, diyoruz. O formatta olmadı başka bir formatta Türkiye, yeni ataklarla karşılaşabilir. Dolayısıyla ekonomik güvenlik konusu hiçbir şekilde ıskalamamamız gereken ve üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konudur. Bunun için de yapacağımız en önemli şey, dış bağımlılığımızı azaltmaktır. Dış finansman bağımlılığımızı mutlak surette azaltmak durumundayız.” demişti.

HER TÜRLÜ ATAĞA AÇIĞIZ DEDİKTEN 7 AY SONRA KUR ŞOKU YAŞANDI

Usta, “Eylül 2017 itibarıyla önümüzdeki bir yıl içerisinde 170 milyar dolar borç ödememiz var, artı yaklaşık 40-42 milyar dolar da cari açığı koyarsanız 210 milyar dolar finansman sağlamak durumundayız. Bunu azaltmadığımız sürece her türlü şoka, her türlü atağa karşı açık bir hâlde olduğumuzu unutmamamız gerekir.” uyarısında bulmuş, bundan 7 ay sonra Türkiye kur şoku yaşamıştı.

TÜRK MİLLETİ YEKVÜCUTTUR, GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN!

İkazların, uyarıların kendi içimizde yapılmasının önemini değinen Usta, sözlerini “Türk devletini tehdit edenler karşılarında Türk milletini yek bir vücut olarak bulacaklardır. Bu çerçevede, Cenab-ı Allah Barış Pınarı Harekatında şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Gazamız mübarek olsun!” diyerek bitirdi.

adminadmin