Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-12-2017 12:26   Güncelleme : 13-12-2017 12:26

Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan Yerli Otomobil Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta yerli otomobilin Samsun’da üretilmesi için çağrıda bulundu.

Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan Yerli Otomobil Çağrısı

TÜM AŞAMALARIYLA MİLLİ OLMALI

Yerli otomobilin Türkiye’de üretilmesi için geç kalındığını ancak yeni yaşanan gelişmelerin olumlu olduğunu vurgulayan Usta, “Üretimin, ekonomi ve istihdam için olmazsa olmaz olduğunu defalarca vurguladık. Üretilecek otomobilin hammaddeden, montaja kadar tüm aşamalarıyla milli olması büyük öneme haizdir” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYİZ

Samsun sanayisinin potansiyelini açığa hala çıkarmadığını belirten Usta, “Havayolu, karayolu, demir yolu ve deniz yolu ulaşımlarına sahip Samsun, sanayide bugüne kadar beklenen sıçramayı gerçekleştirememiştir. Nitekim daha önceden verdiğimiz bir önergede, Samsun ilinde de medikal, biyomedikal ve tıbbi cihaz ileri teknolojik endüstri bölgesinin kurulmasına ilişkin bir girişimimiz olmuştu. Önerge, Türkiye'de bir ilk olacaktı. Samsun’da tematik ve bir konuya odaklanmış bir endüstri bölgesinin kurulmasını amaçlıyorduk. Fakat bilindiği üzere aralarında Samsun Milletvekillerinin de olduğu AK Partili vekiller önergemizi reddetmişti. Biz yine de Samsun ve Ülkemiz menfaatine olan her konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Gerek işin siyasi ayağında, gerekse yerelde elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

USTA’DAN ÇAĞRI

Şehrimiz yerli otomobil üretimi için hem alan, hem eleman, hem de coğrafi konum olarak oldukça elverişlidir diye belirten Usta, “Çağrımdır: Gelin Samsun’a bu değeri kazandıralım, Kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsunumuz yerli otomobilin üretilmesi için de ilk adımı hak ediyor” dedi.

 

adminadmin