Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-09-2019 11:36   Güncelleme : 14-09-2019 11:36

Samsun milletvekillerini ne kadar tanıyorsunuz!

Samsun milletvekillerini ne kadar tanıyorsunuz. 27. Dönem Milletvekillerinin özgeçmişlerini sizin için derledik.

Samsun milletvekillerini ne kadar tanıyorsunuz!

Ahmet DEMİRCAN

1954 de Samsun’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Samsun İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Samsun 1 No’lu Sağlık Ocağında 8 ay Pratisyen Doktor olarak çalıştıktan sonra Genel Cerrahi ihtisası yaptı. Zorunlu hizmetini Muş Devlet Hastanesinde, Askerlik hizmetini Sarıkamış Asker Hastanesinde Tabip Asteğmen olarak yerine getirdi.

1989-1995 Samsun Bafra Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. Refah Partisinden 20. Dönem, Fazilet Partisinden 21. Dönem Samsun Milletvekili seçildi. 54. Erbakan Hükümetinde Devlet Bakanlığı yaptı. Saadet Partisi ve Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcılığında bulundu. 30 Eylül 2012 de 4. Büyük Kongrede AK Parti MKYK üyeliğine seçildi.

Halen MKYK üyesi ve Siyasi Ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

YUSUF ZİYA YILMAZ

1951 yılında Samsun'da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ni bitirdi. 1975 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Şantiye Makina Mühendisi olarak göreve başladı.

1978-1980 yılları arasında Diyarbakır'da askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Makina İşletme Mühendisi olarak çalışmaya devam etti. 1983 yılında Ankara Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne Makina İkmal Baş Mühendisi olarak atandı.

1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü İkmal Şube Müdürlüğüne getirildi.

1990 yılında Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne atanan Yusuf Ziya YILMAZ, 1992 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. 6 yıl Samsun'da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra, 1998'de İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne atandı.

1999 yılında Samsun'a hizmet için 23 yıllık görevinden ayrılarak, ilk kez 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz,28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikinci, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde üçüncü ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de dördüncü kez Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilmiştir.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Samsun vekili olarak seçildi. AK Parti Genel Merkez yerel yönetimlerde başkan yardımcısı görevinde.

Çevre Komisyonu Üyesidir.

Orta derece İngilizce bilen Yılmaz, evlidir.

ÇİĞDEM KARAASLAN

1979 yılında doğdu.

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi‘nde “Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu” üzerine yüksek lisans tezini tamamladı. Akademik hayatına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimi ile devam etmektedir.

10 Nisan 2005'de AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Büyük Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 11 Kasım 2006 yılında yapılan AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Bu görevini üç dönemdir sürdürmekte olup, AK Parti 5.Olağan Büyük Kongresi ile 4. kez MKYK üyeliğine seçilmiştir. 2010 yılından itibaren Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Karaaslan, bu görevi sırasında dezavantajlı gruplar başta olmak üzere engelliler, ulaşılabilirlik ve çevre konularında hazırlanan çalışmalara katkı sunmuştur. Uluslararası alanda katıldığı organizasyonlarda partisini birçok kez temsil etmiştir.

25. ve 26. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 5.Olağan Büyük Kongre ile Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan, evli ve iki çocuk annesidir.

FUAT KÖKTAŞ

1964 yılında Trabzon’da doğan Fuat KÖKTAŞ, ilk-orta öğrenimini Çarşamba Dikbıyık’ta; lise tahsilini Samsun’da tamamladı.

Vatani görevini 1985 yılında İstanbul’da yerine getirdi. Askerlik dönüşü ticarete atılan KÖKTAŞ, 1994 yılında akaryakıt, nakliyat ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketini kurdu.

Bir yandan ticari hayatın içerisinde aktif olarak çalışan KÖKTAŞ, diğer taraftan çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almış, Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Siyasi hayatına Refah Partisi ile başladı. Daha sonra 1998 yılında Fazilet Partisi Samsun Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2002 ve 2006 yılları arasında 5 yıl süre ile AK PARTİ İl Başkanlığı görevini başarı ile yürüttü.

Hayatının her döneminde aksiyoner kişiliği ile tanınan Fuat KÖKTAŞ, Samsun’da Nakliyeciler Derneği Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği ve Samsun Lojistik Platformu Üyeliği görevlerinde bulundu.

İki dönem Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Fuat KÖKTAŞ, 2008 yılında yapılan Genel Kurulda Samsunspor Kulübü Başkanlığına oybirliği ile seçildi.

Akaryakıt, Nakliyat, İnşaat, Maden ve Lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Köktaş Grup Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerin de AK Parti’den Samsun Milletvekili seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ORHAN KIRCALI

16 Ağustos 1968'de Samsun Bafra'da doğdu.

Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulunda ticaret hukuku ve borçlar hukuku dersleri verdi.Dilekçe Komisyonu Üyesi, Türkiye-Şili Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Kırcalı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Neslihan HANCIOĞLU

Ordu / Ünye - 1963, Nihat, Müberra.

Bankacı; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Şekerbank TAŞ Bafra, Samsun, Ünye şubelerinde yöneticilik ve müdürlük görevlerinde bulundu. 2010 yılında Samsun İlkadım ilçesi CHP Kadın Kolları Başkanlığı, 2011'de CHP Samsun İl Yönetiminde İl Sekreterliği yaptı.

Orta düzeyde İngilizce bilen Hancıoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kemal ZEYBEK

1962'de Samsun Ladik'de doğdu.

İlk Öğrenimini Akyar köyünde, Orta-Lise Öğrenimini Ladik Lisesi, Akpınar Öğretmen Okulu, Suluova Lisesi ve Havza Lisesi'nde okudu. ODTÜ Elektrik Mühendisliği Lisans Eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

İlçe Başkanlığı ve İl Yönetimi Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Havza Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve Samsun Ticaret Borsası Meclis Üyeliği ve yönetiminde görev aldı. Zirai Ürünler üretimi, İnşaat ve Turizm alanlarında faaliyet gösteren şirketlerinde yöneticilik yaptı. İşadamı, (yönetici) On iki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı.

25.26 ve 27.Dönemlerinde Samsun CHP Milletvekili seçildi. CHP Grup Disiplin Kurulu Üyesi. Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyeliği yaptı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Erhan USTA

Havza - 1966, Halit, Hatice.

Ekonomist, Planlama Uzmanı; İlk ve orta öğrenimini memleketi Havza'da yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. ABD Northeastern Üniversitesinde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir.

Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri; görevi gereği finans, vergi, muhasebe, sağlık, ilaç gibi alanlarda birçok kurul, komisyon ve konseyde başkan ve üye olarak çalıştı. Son 10 yılda, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve makro ekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürüttü.

25 ve 26. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bedri YAŞAR

Gümüşhane/Şiran-1963, Hüseyin, Kezban.

İnşaat Mühendisi, İş İnsanı; Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi.

İnşaat, sanayi, enerji ve gıda sektöründe yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı projeye imza attı. Aile şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak projelerini devam ettirdi.

21. Dönemde Gümüşhane Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm; KİT; Trafik; Araştırma ve Soruşturma Komisyonları üyeliği görevlerinde bulundu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Yaşar, evli ve dört çocuk babasıdır.

adminadmin