Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-07-2019 09:24   Güncelleme : 09-07-2019 09:56

Samsun Milli İrade Platformu Srebrenitsa şehitleri için yürüyecek!

Samsun Milli İrade Platformu (SAMİR) Bosna’da soykırıma maruz kalan Müslümanları anmak için yürüyüş düzenleyecek.

Samsun Milli İrade Platformu Srebrenitsa şehitleri için yürüyecek!

Samsunlular 12 Temmuz’da Marş Mira Yürüyüşü için Cuma Namazında Büyük Cami’de buluşacak.

Samsun Milli İrade Platformu (SAMİR), 23 yıl önce ölümden kaçmak için Tuzla – Srebrenitsa arasında gerçekleşen zorlu yürüyüşü unutturmamak için Samsun’da da yürüyüş yapacak.

ÖLÜM YOLU

Soykırımdan kaçmak isteyenlerin takip ettiği ve halk arasında “Ölüm Yolu" olarak da bilinen yürüyüş her yıl Bosna’da yapılıyor.

Her yıl on binlerce Müslüman Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Nezuk kasabasında toplanarak Srebrenitsa'ya hareket ediyor.

Hareket noktası Nezuk'ta soykırım kurbanları için dua ederek ve saygı duruşunda bulunarak barış yürüyüşüne başlayan Müslümanlar, 1995'te Boşnak sivillerin kullandığı orman yolunda yaklaşık 100 kilometre yol kat ediyor.

Samsun’da Cuma namazının ardından Samsun Cumhuriyet Meydanına bir yürüyüş tertip edilecek ve akabinde bir basın açıklaması yapılacak.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN TÜRKLER'E YAZDIĞI MEKTUP

......Size söylemiştim, bize yapılan her şeyi affedebiliriz ama kadınlarımıza ve çocuklarımıza yapılanlar’ asla affetmeyeceğiz.

Dokuz yaşında henüz ergenliğe girmemiş bir erkek çocuğunu düşünün. Yanında annesi var. Sırp askerler, çocuğun kafasına silah dayıyorlar ve ondan çırılçıplak soydukları kadına yani annesine tecavüz etmesini istiyorlar. Sonunda askerlerin istediğini yapamayınca kafasına yediği tek kurşunla ölüyor. Bu sırada Hollandalı Barış Gücü askerleri kulaklarına takılı kulaklıkla müzik dinliyorlar....... “

adminadmin