Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-03-2019 10:19   Güncelleme : 09-03-2019 10:19

Samsun Milli İrade Platformu Suriyeli Kadınlar için yürüdü

Samsun Milli İrade Platformu Suriyeli Kadınlar için yürüdü

Dünyada 110 ülkede gerçekleştirilen Vicdan Hareketi’nin Suriye’de haksız yere cezaevlerinde tutulan ve tecavüze uğrayan kadınlar yürüyüşüne bir halka da Samsun’dan eklendi.

Samsun Milli İrade Platformu SAMİR öncülüğünde STK Başkan ve temsilcileri, Ak Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Ak Parti Samsun İl Yönetimi ve vatandaşların katıldığı “Suriye’deki mahpus kadın ve çocuklara özgürlük” yürüyüşü Samsun Büyük Cami’de kılınan Cuma namazının ardından Suriye’de, Irak’ta ve tüm İslam coğrafyalarında devam eden savaşlarda şehitlik makamına erişen kadın, çocuk, erkek tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ardından zindanlarda işkencelere, tecavüzlere ve birçok zulme uğrayan Suriyeli Müslüman kadın ve çocukların serbest bırakılmalarını sağlamak ve bunu tüm dünyaya duyurabilmek ve sessiz çığlığın sesi olabilmek için Cumhuriyet Meydanı’na kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda İHH Kadın Kolları Başkanı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün değilse ne zaman. Suriye'de kadınlar insanlık dışı muamelelere tabii tutuluyor. Kadınlar orada çocuklarını dünyaya getiriyor. Oralarda çocuklarını büyütmek zorunda kalıyorlar. İnsanlık bu fotoğrafı değiştirmekle yükümlüdür.

Eğer bugün toplanıp, Suriye'de bu insanlık onurunun ayaklar altına alınmasına karşı koymayıp, sesinizi çıkarmayacaksanız ne zaman çıkaracaksınız. Orada kadınlar tutsak ve kirli savaşın pazarlık malzemesi olarak kullanılıyorlar. Baktık ki ülkeler harekete geçmiyor, öyleyse vicdanlar harekete geçmeli” denildi.

adminadmin