Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2019 11:14   Güncelleme : 31-12-2019 11:14

Samsun ÖĞDER 5. Eğitim Şurasını gerçekleştirdi

​Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesi tarafından 5. Yerel Eğitim Şurası yapıldı. Samsun Öğretmenevi’nde gerçekleşen programa akademisyenler, öğretmenler, idareciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Samsun ÖĞDER 5. Eğitim Şurasını gerçekleştirdi

Eğitim konusunda yoğun çalışmalarına devam eden Samsun Şuurlu Öğretmenler Derneği, 5. Yerel Eğitim Şurasını gerçekleştirdi. Kuran Tilaveti ile başlayan program da, ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü; ‘Eğitimde Ahlaki ve Manevi Değerler’, Ondokuzmayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bayram Özer; ‘Öğretmen motivasyonu ve yeterlilikleri’, Doç. Dr. M. Sait Kurşunoğlu; ‘Toplumsal Yapımızda Aile ve Eğitimin Rolü’, Öğretim üyesi Dr. Şener Şentürk; ‘Dizi ve Filmlerdeki Rol Modellerin Gençliğe Etkileri’ konularında sunumlar gerçekleştirdi.

‘İŞGAL ORDULARINA GEREK YOK’

Programda selamlama konuşması yapan ÖĞDER Samsun Şube Başkanı Hasan Keser, ”Türkiye’de 37 milyon Milli Piyango bileti, 20 Binin üzerinde faizli banka şubesi, 114 milyon faizli banka kartı, binlerce tekel bayi, yüzlerce ahlaksız dizi ve film ile topraklarımız evlerimiz ceplerimiz ve yüreklerimiz haramlarla işgal edilmiş durumda. Bu halde işgal ordularına gerek yoktur.” dedi.

”Ben muallim olarak gönderildim diyen Hz. Muhammet (SAV)’ın manevi mirasçısı olarak gençlerimize helal ve haramı, dünya ve ahreti öğreteceğiz.” diyen Keser, ”Bizler geleceğimizi kendilerine bırakacağımız gençlerimizi en iyi yetiştirmenin çabasında olan, tüm zorluklara rağmen eğitimin yükünü çeken öğretmenler olarak yüklediğimiz manevi mirasa sahip çıkmak öğrencilerimizi çok iyi şekilde yetiştirmek inancımızın gereğidir” ifadelerini kullandı

DOÇ. DR. BAYRAM ÖZER: ‘MÜFREDAT VE SİSTEM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

İki oturum şeklinde gerçekleşen programın ilk konuşmacısı, Doç Dr. Bayram Özer, oldu. Öğretmen motivasyonu ve yeterlilikleri konusunu anlatan Doç. Dr. Özer, öğretmen öğrenci ve veli iletişiminin İslam medeniyetine göre kurulması gerektiğini, öğretmenlerin mesleğini severek yapması ve öğrencinin okula isteyerek gelmesi için müfredatın ve eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

DOÇ. DR. SAİT KURŞUNOĞLU: ‘ÇÖZÜM; AİLEYİ KORUMAK’

Toplumsal Yapımızda Aile ve Eğitimin Rolü sunumunu yapan Doç. Dr. Sait Kurşunoğlu, ”Doğu ile Batı arasında kalmış bir Türkiye’nin, Marmara ve İstanbul’un batı tipi kapitalizme göre gelişimini dengeleyecek Anadolu’yu hedefleyen doğu tipi yada devlet destekli bir endüstri ve kararlılık hamlesine ihtiyaç vardır. Çözüm Aile yapısını korumak ve bireysellikten kurtulmaktır.” dedi.

DR. ŞENER ŞENTÜRK: TOPLUMDA KÜLTÜREL ŞİZOFRENİ YAŞANIYOR

Dr. Öğretim Üyesi Şener Şentürk, Dizi ve Filmlerdeki Rol Modellerin Gençliğe Etkilerini anlatarak, toplumda kültürel şizofreni yaşandığını dile getirdi. Şentürk, ”Tarım Sanayi, bilgi toplumu derken toplumsal yapıda, değer yargılarından yaşam biçimine, insan ilişkilerinden alışkanlıklara, geleneklerden algılara dek uzanan hızlı bir değişim yaşanmıştır.” diye konuştu

HAMDİ SÜRÜCÜ: ‘İNSAN EŞREFİ MAHLUKTUR’

Eğitimde Ahlak ve Maneviyat konulu sunumunu gerçekleştiren ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, ”Batı felsefesine göre insanın tarifi yanlış yapılmıştır. İnsan konuşan hayvan veya ekonomik hayvan değildir. İnsanın yaradılışta bazı görevleri vardır. Bunlar kulluk ve hilafet görevleridir. Bu iki görev insanlar arasında hak, adalet ölçüleri ile hikmetle hilim ve iyilikle bir düzen kurma çalışması yapmak inancımızın gereğidir.” diye konuştu.

adminadmin