Spor
Giriş Tarihi : 28-09-2019 12:19   Güncelleme : 28-09-2019 12:19

Samsun Okçuluk ve Atlı Okçuluk Kulübü Öğrencilere Geleneksel Türk Okçuluğunu Tanıttı

Samsunda bu alanda kurulan ilk kulüp olan Canik Kavsi Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü, TÜBİTAK tarafından desteklenen Adnan Ölmez Ortaokulu Bilim Şenliğinde Atölye çalışması ile 50 öğrenciye Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıttı ve ok attırdı.

Samsun Okçuluk ve Atlı Okçuluk Kulübü  Öğrencilere Geleneksel Türk Okçuluğunu Tanıttı

Aynı etkinlikte Olimpik yaylarla da ok atan öğrenciler Türk kültür ve savaş sanatları konusunda bilgi aldılar. Canik Kavsi Kulübü Başkanı Civan Çelik, “Her geçen gün çocuklarımız ve gençlerimizin Türk Okçuluğuna ilgilerinin arttığını, Türk çocuklarının atalarını ve kültürünü tanıdıkça daha büyük işler başaracağını belirterek.

Böyle bir bilimsel etkinlikte davet edildikleri için okul müdürüne teşekkür ederek, “Türk Okçuluğunu tanıtıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim için onurdur. Ancak bu güzel milli kültürümüz son 100 yıldır tamamen silinmiş ve hafızalardan yok olmuştur. Son 10 yıldır Türkiye’de canlandırılması için çalışan kulüpler kurulmuş olup, resmi olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu kurulmuştur” dedi.

adminadmin