Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-07-2019 09:24   Güncelleme : 11-07-2019 09:24

Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu’ndan 2019 KPSS Sınav Duyurusu!

ÖSYM Samsun Sınav Koordinasyon Kurulu, 14-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylara bazı uyarılar ve açıklamalar yaptı.

Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu’ndan 2019 KPSS Sınav Duyurusu!

Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu üniversite mezunlarının Samsun’da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına gireceği yedi (7) oturumun, aşağıda listelendiği şekilde 14-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

1.14 Temmuz 2019, Pazar Sabah Saat: 10.15: Genel Yetenek-Genel Kültür

2.14 Temmuz 2019, Pazar Öğleden Sonra Saat: 14.45: Eğitim Bilimleri

3.20 Temmuz 2019, Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum: Cumartesi Sabah Saat: 10.15: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.

4.20 Temmuz 2019, Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum: Cumartesi Öğleden Sonra Saat 14.45: Hukuk, İktisat, Maliye

5.21 Temmuz 2019, Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum: Pazar Sabah Saat: 10.15: İşletme, Muhasebe, İstatistik

6.28 Temmuz 2019,  ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgi Testi): Pazar Sabah Saat 10.15

7.28 Temmuz 2019, ÖABT (İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınav) Pazar öğleden Sonra Saat 14.45:

Biz ÖSYM Samsun Sınav Koordinatörlüğü olarak tüm sınava girecek adayların gelecek kariyer planlarını belirleyecek olan bu sınavların öneminin farkındayız. Sınava girecek adaylarımızın ve sonsuz özveride bulunan çok değerli ailelerinin emeklerinin heba olmaması için sınav günü yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gereken bazı hususları belirtmek isteriz:

Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu, daha önceki ÖSYM sınavlarında olduğu gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında 08.07.2019 tarihinde toplanmış, 14 Temmuz 2019 tarihinden itibaren ardışık üç hafta sonunda gerçekleştirilecek KPSS sınavları ile ilgili alınması gereken tedbirler görüşülmüştür.

14.07.2019 Pazar günü başlayacak ve 28.07.2019 Pazar günü Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları ile son bulacak olan KPSS sınavları için, Samsun ili Atakum İlçesi Nüfus Müdürlüğü 13.07.2019 tarihinden itibaren Cumartesi günleri saat 07:00-14:30; Pazar günleri ise saat 07:00-10:00 arasında açık olacaktır. Herhangi bir nedenle T:C. Kimlik kartı bulunmayan veya kaybeden adaylar ve görevliler Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi"ni alabileceklerdir. Bu Geçici Kimlik Belgesi sınav için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Ancak, sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri, muhtarlıklardan alınan ikamet izni vb. kimlikler sınava girişte belge olarak kabul edilmeyecektir.

ÖSYM sınav kuralı gereği geçerli kimlik ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar kesinlikle binalara alınmayacağından, adayların sınav günü mutlaka Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya Süresi Geçerli Pasaport ve sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken Sınava Giriş Belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulundurulmaması gerekmektedir.

Sınav gününden önce adayların, sınava girecekleri binaları önceden görmeleri, sınav günü stres ve karmaşa yaşamamak için önem arz etmektedir. Farklı ilçelerde benzer isimlerde lise (örneğin Samsun İlkadım İlçesinde ve 19 Mayıs İlçesinde 19 Mayıs Anadolu Lisesi gibi) olabilmektedir. Bu nedenle, hangi ilçedeki okulda sınava girileceği Sınava Giriş Belgelerinde yazılı olan adres bilgileri kontrol edilerek kesinleştirilmeli ve buna göre tedbir alınmalıdır.

Sınavda şeffaf pet şişe içerisinde su haricinde ÖSYM'den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü cihazla ya da alçılı ve sargılı sınava giriş kesinlikle yasak olduğundan ilaç, gıda ve her türlü cihaz, veya alçılı-sargılı sınava gelinmemesine dikkat edilmelidir.

Bilindiği gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsüne tramvay seferleri 5 Temmuz 2019 Cuma gününden itibaren başlamıştır. Kampüs içerisindeki fakültelerde sınava girecek adayların ve görevliler, üzerinde OMU-YURTLAR yazan tramvaylar ile aktarma olmadan sınava girecekleri binaya ulaşabileceklerdir. Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulunun aldığı karar gereği Samsun Büyükşehir Belediyesince sıklaştırılmış tramvay ve otobüs seferleri sabah saat 06:00’dan itibaren başlayacaktır.

Son olarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsünde sınava girecek adayların olası trafik yoğunluğunu hesaba katmalarını, ‘planladıkları saatten’ en az bir (1) saat erken yola çıkmaları, mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri önemle tavsiye edilmektedir.

 Sınava girecek öğrencilerimizin sınav günü sabah oturumlarında saat 10:00’dan sonra, Pazar günü öğleden sonraki oturumda ise 14:30’dan sonra binalara kesinlikle alınmayacaklarını akıllarında bulundurması gerekmektedir.

ÖSYM Samsun Sınav Koordinatörlüğü olarak sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar diliyoruz.

adminadmin