Eğitim
Giriş Tarihi : 10-06-2020 16:23   Güncelleme : 10-06-2020 16:23

Samsun Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Final Başarısı!

Samsun Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rusya, Almanya, Kazakistan, Ukrayna, Polonya ve Türkiye’den öğrencilerin katıldığı bu yıl 16.’sı düzenlenen Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına katıldı.

Samsun Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Final Başarısı!

Yarışmada Samsun Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 11 tanesi final aşamasına geçti.

Nisan ayında online gerçekleşen olan Urfodu Fizik final sınavında 7 Samsun Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi de Türkiye sonuçlarına göre derece diploması almaya hak kazandı.

Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencileri Arda Bekir Karakelle, Hasan Server Kamber, Enes Buğra Esmer 2. derece diploma ile,  Bedirhan Ayazoğlu, Elif Nisa Kaya, Berkant Keleş 3. Derece diploma ile ödüllendirildi.

Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Abdurrahman Kaya ise 3.derece diploma ile ödüllendirilirken diğer öğrencilerimiz ise 1.etap ve Final etabı katılım belgesi kazandı.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü’müz Halil İbrahim Akmeşe ödül alan Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan ödül töreninde diploma almaya hak kazanan 7 öğrencimize okulumuz Fizik Dersi Zümre Başkanı Demet Bayraktar’a ve Özel Dinamik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına okul müdürü Fatih KÖSE’ye diplomaları teslim edildi.

URFODU ULUSLARARASI BİLİM TEMELLERİ BİLGİ YARIŞMASI

Urfodu Uluslar arası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Rusya, Almanya, Kazakistan, Ukrayna, Polonya, Türkiye gibi birçok ülkenin öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 16.’sı düzenlenen yarışma Rusya’nın Ural Federal Bölgesindeki akademisyenler tarafından her yıl Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, İngilizce, Coğrafya alanında hazırlanıyor. Sınavlara öğrenciler iki oturumda katılıyor.

Birinci oturumda öğrenciler ilk sınavlarını olurlar ve bu sınavdan en az 50 puan alan öğrenciler ikinci oturum final sınavına katılmaya hak kazanıyor.

Rusya’nın düzenlenen sınava kendi ülkelerindeki öğrenciler haricinde Ukrayna, Kazakistan, Almanya, Polonya, Türkiye ‘den de öğrenciler de katıldı.

Bu yıl 16.sı düzenlenen Urfodu sınavına 450 bine yakın öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden fizik dersi alanında Bin 253 tanesi final aşamasına geçmeyi başardı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN