Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-03-2017 11:31   Güncelleme : 28-03-2017 11:31

Samsun Piazza’dan Unutulan El Sanatları Sergisi

Samsun Haber - Karadenizlilerin buluşma noktası Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek olan sergi ile günümüzde kaybolmakta olan el sanatlarına dikkat çekiliyor.

Samsun Piazza’dan Unutulan El Sanatları Sergisi

Alışverişin yanı sıra sosyal yaşamın da merkezi olan Samsun Piazza, Samsun ve Sinop’tan dört küçük el sanatları atölyesinin güç birliği ile unutulan el sanatlarının hatırlatılmasına yönelik hazırlanan sergiye ev sahipliği yapıyor. Piazza AVM’de 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek olan sergi ile kaybolmakta olan el sanatlarına olan ilgiyi tekrar canlandırmak, var olan ilgiyi arttırmak ve farkındalık yaratmak isteniyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alan Dizaynon Ahşap-Metal Tasarım ve Zehra'nın Takı Dünyası ile Sinop’un Gerze ilçesinde yer alan Ahşabın Ruhu ve Peşkir Atölyesi’nin katılımı ile orta çıkan sergi 7 gün boyunca Karadenizlilerin buluşma noktasında yer alacak.

Sergide, Dizaynon Ahşap-Metal Tasarım ve Ahşabın Ruhu’nun eski ahşap ev parçaları ve kullanılmayan kütükler ile keresteleri geri dönüşüm ile yeniden kullanılabilir hale getirdiği eserlerin yanı sıra Peşkir Atölyesi’nin tamamen el tezgâhında dokunan kumaşlara el işi oyalar işlediği eserler yer alıyor. Ayrıca Zehra'nın Takı Dünyası’nın boncuk ve değerli küçük taşları yalnızca el emeği kullanarak özgün modeller haline getirdiği takılar da sergide görülebiliyor.

Unutulmaya yüz tutan el sanatlarını hatırlatacak sergi ile birbirine komşu olan Samsun ve Sinop illerinde yaşayanların da bir araya gelmesi amaçlanıyor.

adminadmin