Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-02-2018 09:17   Güncelleme : 24-02-2018 09:56

Samsun Protokolü ve AK Parti’den OMÜ’ye protesto!

OMÜ tarafından açılış konuşmasını Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman'ın yaptığı çalıştayına Samsun protokolü katılmadı.

Samsun Protokolü ve AK Parti’den OMÜ’ye protesto!

OMÜ Rektörlüğünün, 15 Temmuz darbe girişimini, akademik bir bakış açısıyla analiz ederek sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak amacıyla düzenlediği "Siyasi, Sosyal ve Kültürel Boyutlarıyla 15 Temmuz ve FETÖ Çalıştayı"na FETÖ’cü aydınlarla birlikte karanlık bildirilere imza atan, ardından da ‘Erdoğan Ülkeyi Felakete Götürüyor’ gerekçesiyle Anayasa çalışmalarını sadece TBMM’ye bırakmayacaklarını açıklamak için Taksim’deki bir otelde düzenlenen basın toplantısına katılan Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman’ın katılması Samsun protokolü ve AK Parti tarafından protesto edildi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman'ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Fakülte Dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman, 15 Temmuz darbe girişiminin, 1960, 1970, 1980 darbelerine kıyasla özgün ve üzerinde ciddi çalışılması gereken bir durum olduğunun belirterek, Güçlü bir devlet için liyakat ve laiklik, ahlaki dış politika ve yerel yönetim reformunun şart olduğunu söyledi.

Türkiye'deki devlet unsurunun retorikteki kadar güçlü olması için birtakım tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Fuat Keyman "Öncelikle devletin liyakat ve laiklik esas alınarak yeniden inşası yapılmalı. İkinci olarak, ahlaki bir dış politika güdülmeli ki biz bu politikayı misafir ettiğimiz mültecilerle, Kudüs, Myanmar gibi ülkelerde yaşananlara gösterdiğimiz tavırla uyguluyoruz. Son olarak da yerel yönetim reformunu gerçekleştirmeliyiz. Bölgelerin kilit yerlerinde bulunan illerin başarıları ve merkez yönetimle iyi ilişkiler kurması çevrelerine de pozitif etki katacaktır. Samsun'un da bu potansiyeli taşıdığını , bölge şehir olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

adminadmin