Güncel
Giriş Tarihi : 25-02-2014 23:54   Güncelleme : 25-02-2014 23:54

SAMSUN SGK'DA GÖREV DEĞİŞİMİ!

SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz'ün görevden alındığı öğrenildi.

SAMSUN SGK'DA GÖREV DEĞİŞİMİ!
'Samsun SGK'yı zarara uğrattığı iddiasıyla gündeme gelen Samsun SGK'nın İl Müdürü Selami Göz'ün görevden alındığı öğrenildi.
 
Arsa taahhüdü yapılmış ve kurumsal planlamaya sokulmuş olan yeni SGK hizmet binası planları rafta iken eski hizmet binasına akıl almayacak düzenleme masrafları yapılarak kurumun zarara uğratıldığı iddiası üzerine Samsun kamuoyunda başlayan tartışma, eş zamanlı bir başka uygulama ile farklı bir şekle büründü. İddiaya göre; SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz görevinden alındı.
 
Başta emeklilik olmak üzere kurumun kilit servislerine yetkin olmayan kişilerin getirilerek işleyişin aksamasına neden olunduğu; sigortalı akışının en çok olduğu bazı servislerin kapılarının öğleden sonraları halka kapatılarak, memleketin uzak ilçelerinden gelen kişilerin mağdur edildiği ve kurum kapısından geri dönmek zorunda bırakıldıkları iddiaları ile gündeme gelen Samsun SGK'daki görev değişikliğinin sebebinin bu iddialar olmadığı; İl Müdürü Selami Göz'ün 'paralel yapıya olan yakınlığı' sebebiyle görev değişikliğine tabi tutulduğu iddia ediliyor.
 
Selami Göz, 2012 yılında dönemin Kurum Başkanı, şimdinin Kurum Müsteşarı Fatih Acar döneminde göreve getirilmişti.
 
Bir başka iddia ise; Selami Göz'le birlikte aynı dönemde göreve getirilen 3 İl Müdürünün daha görevden alındığı, yine aynı dönemde görevlendirilen 5 il müdürünün de görevden alınabileceği yönünde. Bu isimlerin hepsi müfettiş kökenli olmaları ve paralel yapıya yakınlıkları ile biliniyor. Yine aynı isimler görev yaptıkları illerde yaptıkları köklü değişikliklerle adlarından sıkça söz ettiren kişiler.
 
Öte yandan Selami Göz'den boşalan SGK Samsun İl Müdürlüğü'ne kimin atanacağı henüz netleşmezken, İl Müdür Yardımcısı Ünal Kaya'nın isminin öne çıktığı ifade ediliyor.
adminadmin