Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-04-2019 15:40   Güncelleme : 16-04-2019 15:40

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz’dan Açıklama

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz’dan Açıklama

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz, Ayvacık Belediyesi’nde görevi Veteriner Hekim Refaatin Şencan’a yönelik “sokak köpeklerini kapalı kasa bir araca toplayarak zehirlediği” yönündeki tamamen asılsız ve iftira niteliğindeki yayınlarla alakalı olarak bir açıklama yaptı.

Muruz açıklamasında, “Öncelikle meslektaşımızı hedef alan yanlış bilgi ve suçlamalar ile adeta hedef tahtası haline getirilmesini üzüntüyle takip etmekteyiz” diyerek şöyle devam etti;

ÖLDÜRÜLEN VE ZEHİRLENEN KÖPEK YOKTUR

“Söz konusu olayda Samsun Büyükşehir Belediyesine ait geçici barınma merkezine nakletmek için iki ayrı noktada 3 adet sokak köpeği tespit edilmiştir. Öncelikle bir köpek doğal yolla yakalanamayınca uyuşturularak yakalanmıştır. Yakalanan bu köpekte uyuşturmanın etkisi ile şekillenebilecek kusmaya karşı altına naylon poşet serilerek patpat diye tabir edilen aracın kasasına yerleştirilmiş ve uyanıncaya kadar bu halde bırakılmıştır. Takiben diğer noktaya gidilerek 2 köpek doğal yolla yakalanıp nakil aracına alınmıştır. Tekrar aynı noktaya gelindiğinde ise uyutulmuş köpeğin naylon poşet içine konduğu ve ağzının kapatıldığı görülmüştür. Çekilen video görüntülerinden de bu durum açıkça görülmektedir. Bu eylem, bu yönüyle meslektaşımızı hedef alan planlı bir tezgah olduğu açıktır. Ortada zehirlenen ya da öldürülen hiçbir sokak köpeği yoktur.

Veteriner hekimleri yıpratan bu yayınlara rağmen mesleki kurallara bağlı olarak veteriner hekim meslektaşlarımız görev ve sorumluluklarının bilinci içinde gayretli çalışmaları artarak devam edeceklerini bu açıklama ile bir kez daha bildiririz. Ortaya konulan asılsız suçlamaları hiçbir şekilde tasvip etmeyip, kınadığımızı belirtmek isterim.

adminadmin