Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-06-2017 12:26   Güncelleme : 05-06-2017 12:26

Samsun SİYAH’ın Kalplerimizi birleştiren sofralar projesi 3. Yılında

Samsun SİYAH’ın geleneksel hale getirdiği Kalplerimizi Birleştiren Sofralar Projesi 3. Yılında

Samsun SİYAH’ın Kalplerimizi birleştiren sofralar projesi 3. Yılında

Her akşam bir bazen üç veya dört aileye farklı gönüllü ekiplerimizle iftara gidiyoruz. İftarlıklar Samsun İHH gönüllüsü bir ailemiz tarafından hazırlanıyor ve hediyelerimizle yetimlerimizin evine konuk oluyoruz.

Bu gece Anne ve Babalarını kaybetmiş 5 yetimimizin hanesine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İHH Başkanı Hüseyin Mutlu ve eşi Halise Mutlu, Gönüllü ailemiz İsmail/Rabia Uyan ve çocukları, Samsun İHH kadın kolları sorumlusu Gülendam Ayçiçek ve Proje Yöneticisi / Samsun İHH Yetim Birimi sorumlusu Sakine Okudan misafir oldular. Yer sofrasında açılan iftar sofrasının duası yapılıp akşam namazı kılındıktan sonra yetimlerimize hediyeleri verildi ve sohbet edildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin Devlet ve millet olarak yetimlerimizin yanında olduğumuzu söyleyerek yetimlerin bulundukları toplumların kutsal emanetleri olduklarını ifade etmiştir.

Samsun İHH Başkanı Hüseyin Mutlu ise “Dört bir yandaki 56 ülkede ve Türkiye’de 75 şehirde bulunan 89.085 yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyoruz. Her yıl ise dünyanın 135 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırıyoruz”  diyerek 400 Milyon yetimin olduğu dünyamızda çalışmaların yetersiz kaldığını belirtti. Buna rağmen Samsunluların yetimlere hassasiyetlerinin takdire şayan olduğu, sadece Samsundaki okullarımızdaki öğrencilerimiz “ iyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında her ay 800 den fazla yetimimize sponsorluk yapıyor ve kendi ilimizdeki 300 den fazla yetimimizin aylık ihtiyaçlarını karşılıyor.

Samsun İHH Yetim Birimi Sorumlusu Sakine Okudan ; “Kalplerimizi Birleştiren Sofralar Projemizde bu akşam Samsun Valisi İbrahim Şahin'i misafir ettik. Cennet müjdesi çocuklarımızla iftar açmak, onlarla hem hal olmak, onların yüzünde minik de olsa bir tebessüme vesile olabilmekti gayemiz; şu güzel fotoğrafa bakılırsa amaç hasıl olmuş. Samsun'un yetimlerinden desteğini esirgemeyen, tüm yetim projelerinde yanımızda olan Valimize cennet müjdesi çocuklarımız adına yürekten teşekkür ederiz. Bu güzel akşama emek sarf eden Uyan ailesine ayrıca teşekkür eder, onlarla cennette de komşu olmayı dilerim” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN