Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-11-2018 13:59   Güncelleme : 06-11-2018 13:59

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Türkiye’de Bir İlke İmza Atacak

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Türkiye’de Bir İlke İmza Atacak

Türkiye genelinde bir ilke imza atan Samsun Sosyal Bilimler Lisesi, yeni bir ‘Marş’a imza attı. Okul, demo kaydının tamamlanmasının ardından, resmi başvuru yaparak bütün sosyal bilimler liselerinin resmi marşı olması için teklifte bulunacak.

Sosyal bilimler liselerinin ilki 2003 yılında İstanbul’da açıldı. Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi ise 2005 yılında Karadeniz Bölgesi’nde açılan bu türdeki ilk okuldur.

RESMİ MARŞ OLMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNULACAK

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi bir ilke daha imza attı. Okulun müzik öğretmeni Derya Cesur’un söz ve müziğini yaptığı Sosyal Bilimler Lisesi Marşı, tamamlanmasının ardından ülke çapındaki bütün sosyal bilimler liselerinin resmi marşı olması için MEB’e başvuruda bulunulacak.

“REHBERLİK EDEN BİR KURUM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Proje hakkında bilgi veren Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Öğretmeni Derya Cesur, “Biz öğrencilerimizin, insanlığın düşünsel ve kültürel mirasına ilgi duyan, geniş ufuklu, sosyal sorunlara duyarlı, sürekli kendini geliştiren, yabancı dil bilen, toplumun kültürel ve sanatsal mirasını tanıyıp, koruyup yüceltecek, geçmişle sağlıklı bir ilişki kurarak geleceği şekillendirebilecek bireyler olmalarını hedefliyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirebilmeleri için rehberlik eden bir kurum olmaya çalışıyoruz. Bunu misyonumuz olarak kabul ediyoruz. Okulumuzun vizyonu ise kapıdan giren herkesin görebileceği bir yerde yazıyor: “Geleceğinize Hoşgeldiniz” diye konuştu.

RESMİ MARŞ İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAKLAR

Okulun, yalnızca öğrencilerinin başarılarını değil, tüm okul insanlarının kurum aidiyeti duygularını da yüksek tutmak için çaba harcadığını ifade eden Cesur, “maktadır. Çünkü kendini gerçekçi bir ideale inandıran ve bulunduğu yere ait hisseden bireyin verimliği yüksek, üretimi fazladır. Buna katkı sağlamak için vizyon ve misyonumuzu barındıran sözler içeren Sosyal Bilimler Lisesi Marşı’mızı yarattık.  Bu misyonun yalnızca bize değil, Türkiye’deki 89 adet Sosyal Bilimler Lisesi’ne de ait olduğunu düşünerek sözlerini okul özeline indirgemedik. Burada kendi bünyemizdeki birkaç öğrenci ile demo kaydını gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın, resmi başvuru yoluyla bütün sosyal bilimler liselerinin resmi marşı olması yönünde teklifte bulunacağız” dedi.

BİR İLK OLACAK

Tüm sosyal bilimler liseleri ile iletişime geçip fikirlerinin alınacağın vurgulayan Cesur, şunları söyledi: “Bu değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa bizim bünyemizden çıkan ve kurum kültürünü ve aidiyetini pekiştiren bu marş ulusal bir boyut kazanacaktır. Benim, marşın söz ve müziğini ortaya çıkaran kişi olarak bundan bireysel bir kıvanç duyacağım kesindir; ancak bugün Türkiye’nin en seçkin öğrencilerini barındıran bir okulun temsilcisi olarak söyleyebilirim ki, bizim kurumsal kıvancımız çok daha yüksek düzeyde olacaktır. Farklı illerde yapılan sosyal bilimler liseleri üzerine amatör bazı şarkılar var. Ancak hepsi kendi şehir ve okullarının özelinde yapılmış daha çok popüler müzik tarzı çalışmalar. Ulusal nitelik taşıyan ve kapsayıcılığı olan çalışmalar değiller.”

"Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’UN  MEB 2023 Vizyon amacını, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek olarak tanımlamıştır” diyen Cesur, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim de yapmaya çalıştığımız budur. Çocuklarımızın kitapla, bilimle, sanatla donanmış insanlar olarak yetişmesi ve yüksek öğretime dahil olduklarında benzerlerine örnek oluşturmalarını arzu ediyoruz. bu yüzden, akademik başarının tek başına bir ölçüt olmadığı gerçeğini kabul edip bütüncül bir eğitim vermeye çabalıyoruz."

Sosyal Bilimler Lisesi Marşı

Söz-Müzik: Derya CESUR

Her gün yeni doğan güneş gibi

Yükselip parlamak için burdayız

Bilgiyle güçlenen Türkiye için

Yılmadan çalışmak zorundayız

 

Sosyal bilimler liseliyiz biz

Yön veririz geleceğe biz

Okuyarak düşünerek ilkemizdir ilerlemek

Ufuktan yükseleniz biz

(Dinmeyen coşkuyuz biz)

 

Tarih kültür sanat hep el ele

Hür akılla yürürüz geleceğe

Saygıyla yükselen bir nesil için

Haydi genç, varmak yakın hedefe

adminadmin