Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-03-2018 15:41   Güncelleme : 17-03-2018 15:41

Samsun Teknopark’tan Akademik Girişimcilik Faaliyeti

​Samsun Teknopark, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Fikirden Pazara: Akademik Girişimciliğin ABC’si adlı bir program düzenledi.

Samsun Teknopark’tan Akademik Girişimcilik Faaliyeti

OMÜ-AKM’de gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Samsun OMÜ Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve programa konuşmacı olarak katılan Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Ekin Ön Kuluçka Merkezi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Emek Barış Kepenek ‘Fikirden Pazara İlk Adımlar’ konulu bir sunum yaptı. Kepenek’in sunumundan sonra Boğaziçi Üniversitesi Misafir Öğretim Üyesi ve Genomize’nin kurucusu Dr. Erşen Kavak ‘DNA’yı Analiz Etmek’ konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Kavak’ın konuşmasından sonra programa ara verildi. Aranın ardından program ‘Girişimci Akademisyenin Yol Haritası: Ticarileşmeye giden yolda işe nereden başlamalı?’ konulu panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü İTÜNova İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, ODTÜ İşletme Bölümünde Ek Zamanlı Öğretim Görevlisi ve SmartsUnited Kurucusu Kazım Yalçınoğlu yaparken panelistler ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı, NanoManyetik ve NanoSis Şirketlerinin Kurucusu Prof. Dr. Ahmet Oral, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Vispera Bilgi Teknolojileri Ortak ve CEO’su Prof. Dr. Aytül Erçil, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fermante Kurucusu Doç. Dr. Nilgün Havva Budak ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Mustafa Mortaş katıldı.

Panel bitiminde kısaca duygu ve düşüncelerini açıklayan panelistler ve konuşmacılar girişimcilik, akademik girişimcilik, ticarileşme, teknopark ve teknoloji transfer ofisleri gibi konular üzerinde daha fazla etkinlik, panel ve sempozyum gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Konuşmaların ve panelin verimli geçtiği program plaket takdimi ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.

adminadmin