Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-07-2019 09:04   Güncelleme : 10-07-2019 09:04

Samsun Terme’de DSİ’nin çalişmalari devam ediyor!

DSİ Genel Müdürlüğü vatandaşların en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel Atıksu arıtma tesisleri inşa etmekte, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımları gerçekleştirmektedir.

Samsun Terme’de DSİ’nin çalişmalari devam ediyor!

Ayrıca direkt ya da dolaylı gerçekleştirilen HES’lerle 2003 yılında 26 milyar kilovat saat olan hidroelektrik enerji üretim kapasitesini 2019 yılı Haziran ayı itibariyle 99 milyar kilovatsaate yükseltilmiş böylelikle kaynaklar içinde HES’ler 1. sırayı almış ve son 16 yılda 4.856 adet taşkın koruma tesisini tamamlayarak, arazilerimizin ve yerleşim alanlarımızın taşkınlardan en az zararla etkilenmesini sağlamıştır.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…

Karadeniz’in en önemli problemi olan taşkın ve sel baskınlarına köklü bir çözüm bulmak için bütün havzayı ele alarak çalıştıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın “ Özellikle yukarı havzada ağaçlandırma ve erozyon kontrol tesisleri ile, dere yataklarında da taşkın koruma tesisleri inşa ederek taşkın zararlarını en aza indiriyoruz. Bu kapsamda son 16 yılda inşa ettiğimiz 101 adet taşkın koruma tesisi ile Samsun şehir merkezi, 111 meskûn mahal ve 27.555 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. Ayrıca çalışmalarına devam ettiğimiz 25 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve arazilerini korumaya devam ediyoruz.” dedi.

Terme’de Makinalı Çalışmamız Devam Ediyor

22 Haziran 2019 tarihinde Samsun İli Terme İlçesinde meydana gelen taşkın sonrasında  başlatılan makinalı çalışmaların devam ettiğini açıklayan Aydın “Bölgede yapılan çalışmalarda 3 adet beko , 1 gradall, 2 adet paletli ekskavatör (draklayn), 2 adet dozer, 1 greyder, 1 adet treyler, 1 adet kamyon, 1 akaryakıt tankeri görev yaptığını ve bu çalışmaların Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Operatör, Şoför olmak üzere toplam 37 personel tarafından etkin olarak yürütüldüğünü ifade ederek; çalışmalarda emeği geçen personele teşekkür etti.

adminadmin