Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-01-2017 15:01   Güncelleme : 19-01-2017 15:01

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Çakır:2017 İşsizlerin Yılı Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, odalarda ve borsalarda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü Ankara’da imzalandı. Böylece iş arayanların istihdamı için devlet işverene destek kapılarını açtı. İşverene, yeni istihdam sağlaması halinde hem sigorta hem de maaş desteği verilecek.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Çakır:2017 İşsizlerin Yılı Olacak

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır iş dünyası olarak istihdamdaki sıkıntıların TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu vasıtasıyla hem Başbakana hem de Bakana iletildiğini, Hükümetin de iş dünyasından gelen sıkıntıları ve çözüm önerilerini hızla hayata geçirdiğine dikkat çekti.

“TÜRKİYE’ NİN GELECEĞİNE SEN DE BİR İSTİHDAM SAĞLA”

Başkan Çakır, “Üyelerimizin istihdam ile ilgili sıkıntı ve taleplerini sürekli ilgili makamlara arz ettik. Bu çalışmalarımızda karşılığını buldu ve bize istihdam için müjdeler verildi.

Başta İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere İŞKUR programları ile 500 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek. Orta ve yüksek teknolojili sektörlerde yeni istihdam sağlayacak işverenlere asgari ücretin yarısı, ikinci yılda ise yüzde 25’ i kadar destek verilecek” diyerek, “Şimdi iş dünyası olarak bizim üzerimize düşen nedir? Önümüzdeki günlerde başvuruları açılacak olan istihdam destekleri vasıtasıyla ülkemizin geleceğine daha çok yatırım yapmaktır. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’ nun da söylediği gibi biz de elimizi taşın altına koyalım.  Ben de buradan iş dünyasındaki arkadaşlarıma ve üyelerimize sesleniyorum. ‘Türkiye’nin geleceğine sen de bir istihdam sağla’ diyorum. Bunu da imkânın ölçüsünde sağla. İmkanın kısıtlıysa 1 istihdam sağla, imkânın varsa 10 istihdam, 100 istihdam sağla.”dedi.

İŞKUR DESTEĞİ
Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, İŞKUR’ un işe alınacak kişinin maaşını ödeyip, sigortasını yaptığına da dikkat çekti. Başkan Çakır, “Program sonunda bu kişiyi istihdam etmeye devam edersen, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Yani İŞKUR, işverenin istihdam üzerindeki yükünü azaltıyor” dedi.

İŞVEREN NEFES ALDI

Aralık 2016 ve Ocak-Şubat 2017 aylarında ödenmesi gereken SGK primlerinin de faizsiz olarak Ekim-Kasım-Aralık 2017’ye ötelenmesinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu da dile getiren Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “İşverenler, bu 9 ay prim ödeme ertelemesi ile öncelikli ödemelerini yaparak bir nebze olsun daha rahat nefes alacaktır. Türkiye’yi daha parlak bir gelecek beklemektedir. Dün Türkiye’ye yatırım yapanlar kazandı. Bugün de, yarın da yine Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanacaktır” diye konuştu. 

adminadmin