Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-03-2017 10:34   Güncelleme : 27-03-2017 10:34

Samsun Türk Ocağında Yeniden Doğuşun Otuz Yılı Kutlamaları

Samsun Haber - Samsun’da ilk olarak 1913’te kurulan Türk Ocağı 1931’deki kapatma kararının ardından ikinci kez teşkilatlanmasını 1987 yılında gerçekleştirmiştir.

Samsun Türk Ocağında Yeniden Doğuşun Otuz Yılı Kutlamaları

25 Mart’ın Türk Ocaklarının kuruluş tarihi olduğunu göz önünde tutan Samsun Türk Ocağı, yeniden yapılanışının otuzuncu yılını bir dizi etkinlikle kutladı.

Ocak yayını olarak çıkan ve Prof. Dr. Erdem Koç'un hazırladığı "Temel Gostergeler Işığında Sanayileşme ve Türkiye" adlı kitabın tanıtımı, “30 Yıl Belgeseli” nin gösterimi ve  “Türk Varlığına Hizmet Ödülleri”nin takdimini içeren törenin açılış konuşmasını yapan şube reisi Doç. Dr. Serkan Şen şunları vurguladı: “Otuz yıl önce açılan karar defterine atılagelen imzalar aynı zamanda tarihe düşülen notların birer tescili olmuştur. Bazıları terk-i dünya eylemiş ülkücü bir neslin çağın menfaatlerine direnen duruşlarıyla hayat bulan Samsun Türk Ocağımız, kurt başlı sancağa gururla ev sahipliği yapmaktadır. Büyük fikirler her daim inanmış bir kadronun omuzlarında ilerler. Kitlelerse bu kadronun sırtladığı nizamın peşine düşerler. “Türk’ün değerleriyle yükselmesi insanlığın yücelebilmesinin ön şartıdır” bilinci neslinizin ve neslimizin mücadele şiarıdır. Silahı fikir olan bu mücadelede mukaddes yüke hamallığı en büyük rütbedir”.

Ardından Samsun Türk Ocağı yayını olarak basılan "Temel Göstergeler Işığında Sanayileşme ve Türkiye" adlı kitabın tanıtımına geçildi.

Prof. Dr. Erdem Koç bilimsel verileri kullanıp milli bir gözle Türkiye'nin sanayileşme fotoğrafını çekerek önerilerini sıraladığı çalışmasına dair özet bilgiler sundu. Yoğun bir emek ve hassasiyet ürünü olan bu müstesna çalışma için Ocak yönetimi kendilerine şükranlarının nişanesi olarak kendisine Özbekistan’ın yerel kıyafeti olan çapan kuşattı. Kuruluşundan günümüze kadarki anı fotoğraflar ve eski başkanların temennilerini içeren videolarla oluşturulan yarım saatlik “30 Yıl Belgeseli” gösterildi.

Ardından adını Samsun’daki milliyetçilerin hafızasında yer etmiş merhum büyüklerimizden alan Türk Varlığına Hizmet Ödüllerinin takdimine geçildi.

Gerek ortaya koyduğu eserlerle gerekse evinde oluşturduğu kütüphaneyi kamuya açmak suretiyle Türk gençliğinin fikri manada gelişimine sağladığı katkılardan ötürü “Fethi Tevetoğlu Fikir İnsanı Ödülü” Prof. Dr. Mustafa Özbalcı’ya; uzun yıllar boyunca Türk Milliyetçilerinin bütün platformlarında bulunup insanımız arasındaki muhabbet bağını perçinlemek için güler yüzle gösterdiği çabalardan ötürü “Mustafa Bağışlayıcı Gönül İnsanı Ödülü” Kadir Yılmaz’a (Çakmakçı Kadir Amca’ya); Irak ve Suriye’den gelip şehrimize sığınan Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için 2014 Ocak ayından itibaren gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp topladığı yardımları muhtaçlara dağıtmadaki gayret ve samimiyetinden ötürü “Eryaşa Özgen Hizmet İnsanı Ödülü” İstemin Yaşar’a ödülleri Ocaklı büyüklerimizce takdim edildi.

adminadmin