Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2017 12:47   Güncelleme : 29-03-2017 12:47

Samsun Türk Ocağından Kerkük Açıklaması

Samsun Haber - Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen Kerkük’te Kürdistan bayrağı asılmasıyla ilgili yaptığı basın açıklaması yaptı.

Samsun Türk Ocağından Kerkük Açıklaması

Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen Kerkük’te Kürdistan bayrağı asılmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Batı medeniyeti kendine bakış açısına göre öteki olarak değerlendirdiği ve düşman algısının merkezine oturttuğu İslam’ın son kalesi durumundaki Türkiye’yi acze düşürmek için elinden geleni yapmaktadır. Bu bağlamda bağımsız, birleşik Kürdistan’ı kurdurup güneyimizi kontrol altına alarak içerdeki bölücülere güvenli sığınaklar sağlamak için bugünlerde daha da ileri gitmişler üst üste kabullenmesi mümkün olmayan adımlar atmışlardır.  1991’den beri Irak’ın kuzeyinde koruma altına alınıp büyütülen yönetim, Batının desteğiyle artık bağımsızlık ilanı aşamasındadır. Devletimizi yönetenlerin o günlerden başlayarak sergilediği ihmallerin bu günlere gelişimizdeki payını inkar edemeyiz. Tarihî Türk şehri Erbil başkent yapıldı, şimdi de Kerkük’e bezlerini astılar. Kuzey Irak yönetimi Türk şehri Kerkük’te Türkçeyi evlere hapsetme yoluna girdi. Asırlardır susmayan “hoyratları” dindirmeye kalktılar

Öte yandan PKK artıklarının Suriye’nin kuzeyinde birleştirmeye çalıştıkları terör kuşağı ABD ve Rusya tarafından ilmek ilmek örülmektedir.  Suriye ve Irak’ta bin yıllık Türk varlığı tehdit altındadır. Türkmeneli coğrafyasının silinmesi karşısında sessiz kalanlar Türk milletinin vicdanında ve tarihin huzurunda mahkum olacaklardır. Şu günlerde dilden düşürmediğimiz beka meselesinin” direnç noktası Kerkük’tür. Orada bir oldubittiye izin verirsek yarın Diyarbakır’a yönelmeleri kaçınılmazdır. Bu büyük tehdit karşısında yekvücut olmaktan başka çıkar yolumuz bulunmamaktadır. Türk Milletinin önümüzdeki referanduma odakladığı ilgisini Kerkük’ten esirgememesi gerekir. Bugün Kerkük davasında gönüllü olarak birleşemez isek yarın Ankara’nın güvenliği için zorunlu olarak sırt sırta vermek durumunda kalırız.   Kerkük’ün kurban edildiği hesapları bozabilecek yegane güç Türk’ün keskin iradesidir

Türk Ocakları olarak yetkili ve sorumluları göreve davet ediyoruz: Türk Devleti Kuzey Irak yönetimine ve Irak hükümetine bölgeyle ilgili kesin ve net tavrını açıkça bildirmelidir. Kerkük’te Kuzey Irak yönetiminin bezinin resmi dairelere asılması kararı bardağı taşırmıştır. Dışişleri Bakanlığımız bu oldu-bitti karşısında daha kararlı ve sert bir uyarıda bulunmalıdır. Türkmen varlığının silinmesi istikametindeki adımlara dur demelidir. Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü varlığını destekleyen devletlere karşı da net ve açık bir duruş ortaya konulmalıdır. Bunlar yapıldığı takdirde Türk milleti bir bütün olarak bu zilletin üstesinden gelinmesi için üzerine düşeni yapacaktır.

Türk Ocakları olarak her zaman  Irak ve Suriye’deki soydaşlarımızın yanındayız. “ dedi.

adminadmin