Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-12-2016 10:15   Güncelleme : 06-12-2016 10:15

Samsun Türk Sağlık Sen’ den Omü Rektörüne Ziyaret

Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı ve OMÜ Baş temsilcisi ile birlikte Şube Başkanı Erdoğan Çakmak başkanlığında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Samsun Türk Sağlık Sen’ den Omü Rektörüne Ziyaret

Samsun Haber - Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak; Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi olarak ilimizde sağlık alanındaki sivil toplum kuruluşları arasında en önde yer alan sendikalardan birisi olup, halen üç bine yakın üyesi ile çalışmalarına devam ettiğini, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bölgemizin ve ilimizin en büyük üniversitesi konumunda olduğunu. Tıp Fakültemizin çok sayıdaki sağlık çalışanı ile büyük bir coğrafyaya hizmet verdiğini belirtti.

Başkan Çakmak; OMÜ’ de büyük bir kesime hizmet edilmesi ve çalışan sayısının yüksek olması halihazırda bazı sorunları ortaya çıkarmaktadır. Üyelerimizden aldığımız bazı bilgileri sizinle paylaşarak problemlerin azaltılabileceğini sözlerine ekledi. Geçmiş dönemde yaşanan sendikal ayrımcılığın ve çalışanlara idareciler tarafından baskıların sizin dönemizde olmayacağı ve ülkemizde son zamanda yaşanan Yenikapı ruhunun kurumunuzda yaşatılacağı inancımız tamdır, dedi.

OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Sait Bilgiç ise; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görevine başlayalı henüz üç ay olduğunu ve ülkemizin son dönemde yaşanan olaylardan dolayı hassas bir zeminden geçtiğini belirterek, personelinin hayırlı olsun ziyaretine gelmemesini isteyerek, kendisinin personelin yanına giderek problemleri yerinde görmenin ve onlardan aldığımızın geri bildirimlerden problemleri çözmek istediklerini söyledi.

Rektör Bilgiç; Tıp Fakültesi’nin problemlerinin geçmişten gelerek arttığını sözlerine ekleyerek, kendilerinin de daha çok sağlık çalışanı istihdam etmek istediklerini fakat bu konunun bir külfetinin olduğunu bilinmesi gerektiğinin altını çizdi, OMÜ Tıp Fakültesindeki icraatlarımızın henüz tam olarak hayata geçmediğini yakın zamanda oradaki aksaklıkları çözeceğini belirtti. Sağlık çalışanları arasında her türlü ayrıma karşı olduğunu da belirten Bilgiç, sendikal ayrımcılığın da bunlardan biri olduğunu sözlerine ekleyerek, insanın var olduğu yerde kendilerinin de var olduğunu kısa süre sonra OMÜ’deki değişikleri herkesin gözlemleyeceğini sözlerine ekledi.

Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi adına ziyarete Başkan Erdoğan Çakmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Köroğlu, Dursun Uncuoğlu, Ahmet Şahin ve Murat Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Filiz Eroğlu ve OMÜ Baş Temsilcisi Yusuf Çakır katılmışlardır.

adminadmin