Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2016 14:46   Güncelleme : 26-09-2016 14:46

Samsun Ülkü Ocakları Türkçe Tabela Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi Verdi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığı, 24 Eylül İsmail GASPIRALI’nın ölüm yıldönümü ve 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla Çiftlik ve Gazi Caddesinde Türkçe tabela taşıyan işyerlerine teşekkür belgesi verdi.

Samsun Ülkü Ocakları Türkçe Tabela Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi Verdi

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE ve çok sayıda ülkücü genç, Kırımda yaşayıp 102 yıl önce vefat eden “Türkçenin Babası” lakaplı İsmail Gaspıralı’nın vefat yıl dönümü ve 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla Çiftlik ve Gazi Caddesinde Türkçe tabela taşıyan işyerlerine teşekkür belgesi verdi.

TEŞVİK ÇAĞRISI: TÜRKÇE KULLANAN FİRMALARA VERGİ İNDİRİMİ GELMELİ

Samsun’da yabancı tabela sayısının arttığını, özellikle Suriyelilerin açtığı işyerlerine verdikleri isimler ile Samsun’un Suriye kasabası görünümü aldığına dikkat çeken Hüseyin Kürşat GEZE, “Dünyanın en güzel diline sahibiz, dilimize sahip çıkmak, korumak hepimizin görevi. Bu gün Samsun’un en işlek iki caddesinin gezdik ve Türkçe firma ismi ve tabela kullanan firmalara teşekkür belgesi verdik. Lakin ne yazıktır ki, bu iki önemli caddede tespit ettiğimiz Türkçe tabelası olan firma sayısı elliden az. Bir yabancı özentisi alıp başını gitmiş. Suriyelilerin açtıkları firmalar ile güzel ilimiz Samsun, Suriye kenti konumuna düşmüş. Bu konuda belediyelere önemli görev düşüyor. Türkçe tabela kullanan firmalara teşvikler verilmeli. Vergi indirimi ile Türkçe tabela ayrıcalıklı bir hal almalı.” dedi.

adminadmin