Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-08-2017 12:18   Güncelleme : 28-08-2017 12:18

Samsun Ülkü Ocaklarından 2. Üniversite çağrısı

​Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı yaptıkları basın açıklaması ile Samsun'da tartışmalara sebep olan Canik Başarı Üniversitesinin "Alparslan Türkeş Üniversitesi" olarak faaliyete geçmesi yönünde çağrı yaptılar.

Samsun Ülkü Ocaklarından 2. Üniversite çağrısı

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, yayınladıkları yazılı basın açıklaması ile, Samsun'da bulunan ve 667 sayılı KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'nin Ülkücü Hareketin Kurucusu, Başbuğ Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak tekrardan faaliyete geçmesi çağrısında bulundu.

Herkesin Başbuğ Türkeş'i sahiplendiğine dikkat çeken Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, "Kalanı; gideni; hatta hiç buralı olmayanı herkes Başbuğ Alparslan Türkeş'e sahip çıkıyor madem; öyleyse herkes kişisel hırs ve egolarını bir kenarı bıraksın ve fetöden kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'nin Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak Samsun'da eğitime kazandırılması için bir araya gelsin.. Bu hareket bunu gerçekleştirecek işadamlarına da, akademisyenlere de sahip.. Bizler, bu hususta bize ne düşerse yapmaya hazırız..." dedi.

"ERBAKAN" "ECEVİT" "SÜLEYMAN DEMİREL" "İZZET BAYSAL" VAR, GELİN "ALPARSLAN TÜRKEŞ" ' BERABER KURALIM

Türk tarihine iz bırakan çok sayıda kişinin adı üniversitelere verilirken, Alparslan Türkeş'in neden isminin verilmediğini soran Altıntaş, " Türk Tarihinde yer edinmiş çok sayıda kişinin ismi üniversitelere verilmiştir. Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Adnan Menderes cumhurbaşkanlarımızdan İsmet İnönü, Celal Bayar, Turgut Özal, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan İşadamlarımız Sıtkı Koçman, İzzet Baysal, İbrahim Çeçen, Tarihi şahsiyetlerden Namık Kemal, Ahi Evran, Şeyh Edebali ve nicesinin isimleri devlet üniversitelerine verilmiştir. Sadece Türk tarihinde değil, batılı tarihçiler tarafından Sovyetlerin dağılmasına sebep olarak gösterilen 2 unsurdan biri olan Ülkü Ocakları'nın kurucusu olarak dünya tarihine etki etmiş Başbuğ Alparslan Türkeş'in ismiyle bir üniversite kurulmamış olmasını her şeyi geçtim bir Türk genci olarak kabullenemiyorum. Sayın Başbakanımız, 28 Şubat 2017 tarihinde Alparslan Türkeş Üniversitesi kurulması yönünde bir çalışma talimatı verdiği basında yer almıştı. Gelin hep beraber bu işi bitirelim. Samsun'da ki Canik Başarı Üniversitesinin boşta kalan kampüsünü Alparslan Türkeş üniversitesi olarak faaliyete geçirelim" dedi.

adminadmin