Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-11-2018 13:27   Güncelleme : 26-11-2018 13:27

Samsun Ülkü Ocaklarından Doğu Türkistan Açıklaması

Samsun Ülkü Ocaklarından Doğu Türkistan Açıklaması

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, yaptığı basın açıklaması ile Doğu Türkistan’da yaşanan zulme tepki gösterdi.

Çinliler tarafından asimilasyon politikasına uğrayan, kültür, din ve namusları hiçe sayılan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada yaşanan insanlık dışı davranışlar anlatılarak, Türkiye’nin Doğu Türkistanlı ırkdaşlarımıza sahip çıkması gerektiği vurgulandı.

Yapılan insanlık dışı vahşetler karşısında dünyanın umursamaz olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Aslan KÖSEF, “Büyük Türk bilgini Kaşgarlı Mahmud'un memleketi, ulu siyaset adamı Yusuf Has Hacip'in yurdu, GökTürklerin, Uygurluların, Karahanlıların hüküm sürdüğü Ata yurdumuz Doğu Türkistan bugün Çin zulmü altında. Erkek, kadın, genç veya yaşlı demeden tüm Uygur Türk’ü kardeşimiz insanlık dışı vahşete kurban edilmektedirler. Doğu Türkistan’da Kuran-ı Kerim okumak dahil her türlü dini ibadetleri yasaklayan Çin hükümeti, dini eğitimi kısıtlayarak dinsiz bir nesil yetiştirme çabasındalar. Müslüman Uygur çocukları ailelerinden kopartılarak, Çin'in başka bölgelerinde Çin gelenekleri ile büyütülüp asimile ediliyor. Sayıları 1 milyonu aşan Türk kızları ailelerinden zorla fabrikalarda işçi, tarlalarda ırgat yapılacağı iddiasıyla alınıp Çinli erkeklere peşkeş çekiliyor. Bu yılbaşından itibaren de Doğu Türkistan’da her eve bir Çinli erkeğin yerleştirilmesiyle ve adına da "Kardeş Aile Projesi" denilerek Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin namuslarına dahi açıkça göz dikilmiştir.  Yaşanan bu olaylar karşısında, ABD ve Avrupalı devletler dilsiz, insan hakları örgütleri kör, dünya basını sağır olmuş, 3 maymunu oynamaktalar. Doğu Türkistan’a sahip çıkacak tek millet yine Türk Milletidir.”dedi. 

TBMM’de yapılan çağrıyı hatırlatan KÖSEF “Çin’de yaklaşık 100 milyon Müslüman Çinli yaşamaktadır. Bunlar dinini özgürce yaşayabiliyor, ülkenin tüm imkânlarından eşitçe yararlanabiliyorken,  Uygur Türkleri bu zulmü görmesinin tek sebebi Türk olmaları. Genel Başkanımız ve Mersin Milletvekili Sayın Olcay KILAVUZ Beyefendi’nin TBMM’de yaptığı çağrıyı tekrarlıyoruz. “Doğu Türkistan'daki Müslüman Türk soykırımını derhâl durdurunuz. Çin Anayasası ve sözde özerk bölge yasalarıyla Türklere verileceği vaat edilen temel insan hakları Çin vatandaşlarına tanındığı gibi, Müslüman Türklere de tanınmalıdır. "Eğitim merkezleri" adı altındaki toplama kampları kapatılmalı ve tutuklu olan soydaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Doğu Türkistan Türklerine konulan haberleşme ve seyahat yasakları bir an önce kaldırılmalıdır. 2014'ten beri Çin zindanlarında tutulan Uygur Türklerinin vicdanı İlham Tohti bir an önce serbest bırakılmalıdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

adminadmin