Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-02-2018 11:34   Güncelleme : 23-02-2018 11:34

Samsun Ülkü Ocaklarından Fırat Çakıroğlu İçin Anma Gecesi

​Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından üç sene önce Ege Üniversitesi’nde pkklı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma gecesi düzenlendi.

Samsun Ülkü Ocaklarından Fırat Çakıroğlu İçin Anma Gecesi

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından, üç sene önce şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak için ‘’Bir Fırat Destanı‘’ adlı şiir ve tiyatro gösterisi düzenlendi. Gösteriye Ülkü Ocakları Samsun il ve ilçe teşkilatları , siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı . Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen gösteri öncesinde salon girişinde Şehit Fırat Çakıroğlu’nun fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi ve ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Ülkücü Yemini ve Kur’an tilavetinin yapıldığı gecede Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın ALTINTAŞ açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğundan dolayı mutluluğunu ifade eden ALTINTAŞ konuşmasında;

‘’ İki hususun çok iyi bilinmesini isterim . Birincisi Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ülkü Ocaklıdır. Her türlü siyasetin üzerindedir ve kardeşleri daima emanetine sahip çıkacak , Ülkü Ocaklarında olmaya devam edecektir. ‘’ ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden ALTINTAŞ ;

‘’ Samsun’un dört bir köşesindeki il ocak yöneticisi kardeşlerim, ilçe ocak başkanı kardeşlerim ve her birini öz kardeşim gibi gördüğüm Ülkü Ocaklı yiğit kardeşlerimle omuz omuza şerefli mücadelemizi vatanımıza, milletimize ve davamıza hizmet bilinci içinde sürdürmekteyiz. 1 kasım 2015 seçimlerinden günümüze Samsun’un hafızası buradadır. O günlerde tabiri caizse her kurum ve kuruluş yaprak gibi savrulduğunda dimdik ayakta duranlar buradadır. Gittiği yerde tutunamayanlar, gidipte umduğunu bulamayanlar , yahut o günlerin moda tabiriyle ortamı koklayıp cesurca ortaya çıkamayanların hepsi hafızamızdadır. O gün fitnenin ateşini söndürenler yine buradadır. Altını çizerek belirteyim ki, bugün hangi vakıf hangi dernek ya da kuruluş, yeniden fitnenin merkezi olmaya talipse ve aklımızla alay edercenize yazılar yazıp fotoğraf paylaşıyorsa, bilsinler ki biz o fitnenin merkezine gider o merkezi onların başlarına yıkarız.’’ sözlerini kullandı .

ALTINTAŞ’ın açılış konuşmasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner TEKİN programa ve gündeme dair konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında şiir ve tiyatro oyunu sergilenmeye başlandı. Gösteride şehit Fırat Çakıroğlu’nun çeşitli zamanlarda yaşadığı birçok olay canlandırıldı. Çoğunluğu, Şehit Fırat Çakıroğlu gibi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı şiir ve tiyatro gösterisi, seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Her bir sahnede duygu dolu anlar yaşayan seyirciler, gösterinin sonunda oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.
Gösteride görev alan öğrencilere, katılım belgelerini Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın ALTINTAŞ ve onur konuğu olarak geceye katılan, Samsun’da Ülkücüler üzerinde çok emeği olan ve geçtiğimiz yıl umre ziyaretinde hayatını kaybeden Çakmakçı Kadir (Kadir Yılmaz) amcanın eşi Fadime Yılmaz takdim etti. Hatıra fotoğrafları çekildikten sonra gece son buldu.

adminadmin