Eğitim
Giriş Tarihi : 08-10-2017 12:46   Güncelleme : 08-10-2017 12:46

Samsun Ülkü Ocakları’ndan İkinci Üniversite Çıkışı

BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİ OLSUN!

Samsun Ülkü Ocakları’ndan İkinci Üniversite Çıkışı

Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Altıntaş, son dönemde  sık sık gündeme gelen Canik Başarı Üniversitesi ‘ nin tekrar eğitime kazandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kapatılan Canik Başarı Üniversitesi ‘ne Samsun Üniversitesi isminin verilmesi gerektiğini ifade eden Memur – Sen il temsilcisi Nejdet GÜNEYSU ’ yu eleştiren ifadeler kullanan Yalçın Altıntaş açıklamasında;

“Samsun’da gündeme gelen ikinci üniversitenin açılması hakkında öncülüğünü yaptığımız ,  sonrasında farklı platformlarca dile getirilen bu ihtiyacın önümüzdeki eğitim öğretim döneminde giderilmesini arzu ediyoruz. Ancak memura maaş oranlarının belirleneceği hükümet sendika toplantıları sonucu %3 maaş teklifi alan ve kesinlikle kabul etmeyeceğini söyleyip %3.5  zam oranını üstelemeden kabul eden sonrasında ise bu oranı büyük başarı olarak kamuoyuna sunan Memur Sen ; yeni açılacak olan üniversiteye Samsun Üniversitesi ismini teklif edip Ordu-Giresun-Samsun Üniversitesi ismini kabul edip bunu Samsunlulara büyük bir başarı olarak sunmayı mı hedeflemektedir ? “ dedi .

Alparslan Türkeş isminin yaşatılması ve  toplumda arz eden talebin karşılanması gerektiğini de belirten Yalçın Altıntaş , “  Ülkemizde , Türk tarihinde ve siyasetinde önem arz eden , toplumun tamamında kabul görmüş devlet adamlarımız birçok üniversitemizde isimleri verilerek yaşatılmaya devam edilmektedir. Bu bağlamda ; Necmettin Erbakan , Süleyman Demirel , Recep Tayyip Erdoğan , Osmangazi , Gaziosmanpaşa , Abdullah Gül , Adnan Menderes , Şeyh Edebali , Celal Bayar , Karamanoğlu Mehmet Bey , Mimar Sinan , Namık Kemal , Yıldırım Beyazıt , Bülent Ecevit gibi devlet adamlarının isminin yaşatıldığı devlet üniversitelerimizin arasına “ Başbuğ Alparslan Türkeş Üniversitesi “  katılmalı ve eğitime kazandırılmalıdır . Samsun Ülkü Ocakları olarak Başbuğ Alparslan Türkeş Üniversitesi’ni eğitim-öğretime kazandırmak adına çalışmalarımız devam edecektir . Önümüzdeki günlerde başlayacağımız imza kampanyasında 100.000 imza toplamayı hedefliyor ve tüm kamuoyunu destek vermeye davet ediyoruz. “  dedi . 

Recep YAZGANRecep YAZGAN