Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-03-2017 15:38   Güncelleme : 23-03-2017 15:38

Samsun Ülkü Ocaklarından Referandum Bilgilendirme Konferansı

Samsun Haber - Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı Abdullah Buğra Koçlar konferansları kapsamında "Yeni Anayasa Değişikliği" konulu konferans düzenledi.

Samsun Ülkü Ocaklarından Referandum Bilgilendirme Konferansı

Samsun Öğretmenevi'nde Ülkü Ocakları Samsun il Başkanlığı tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Erhan Usta ve Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin'in yer aldığı "Yeni Anayasa Değişikliği" konulu konferans düzenlendi. Programa Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, Ülkü Ocakları Samsun İlçe Başkanları, MHP Kadın kolları Başkanı Yüksel Ünal, MHP Samsun İlçe Başkanları, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan konferans sohbet ortamında gerçekleşti. Yaptığı konuşmada yeni anayasanın Cumhurbaşkanlığına tek adamlık yetkileri vermediğini aksine Cumhurbaşkanı'nı verdiği her türlü karar için yargılanma şansı doğduğunu vurgulayan Usta " Mevcut anayasa yaptığı zaman Kenan Evren cumhurbaşkanı olmak istediği için 2 buçuk sayfalık uzun bir yetki vermişti ve vatana ihanet haricinde cezai sorumluluğu yoktu. Yeni anayasayla birlikte, Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk yüklenecektir. Böylece yürütme; yasama ve yargı karşısında hesap verebilir hale getirilecektir. Kararname çıkarma yetkisi yürütme ile ilgili konularda sınırlı ve hepsi meclis tarafından onaylanmak zorunda. Görüldüğü gibi Tek adama dayalı dikta ve otoriter bir rejim çıkacağı yönündeki iddialar, hem mevcut sistemdeki sorunları göz ardı eden, hem de yeni sistemin getirdiği denge ve denetim mekanizmalarını görmezden gelen asılsız ve mesnetsiz iddialardır." dedi

Soru cevap olarak devam eden konferans sonrasında katılımcılara teşekkür eden Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş'ın Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya plaket takdimi ile son buldu. 

adminadmin