Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2017 13:43   Güncelleme : 13-07-2017 13:43

Samsun Ülkü Ocaklarının "Eğlencede Silah Kullanma" Çağrısı Sosyal Medyada Cevap Buldu

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından gündeme getirilen düğün, nişan, asker uğurlaması gibi alanlarda eğlence amaçlı havaya kurşun atılmaması konulu basın açıklaması sosyal medyada ses getirdi. Kısa zamanda Türkiye'nin en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Samsun Ülkü Ocaklarının

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından gündeme getirilen düğün nişan asker uğurlaması gibi alanlarda eğlence amaçlı havaya kurşun atılmaması konulu basın açıklaması sosyal medyada ses getirdi. Çok sayıda kişi bu konuda sosyal medyada yazı yazarak Türkiye'nin en çok konuşulan konusu haline getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Ülkü Ocakları Samsun Basın ve Sosyal Medya Sorumlusu Okan IŞIK," Türkler için silah bir eğlence aracı haline gelmiştir. Düğünde, nişanda, asker uğurlamasında kısacası her türlü eğlencede silah atılmaktadır. Bunu bir zevk yahut stres atma aracı olarak görmekte. Lakin havaya boş yere atılan  bu mermiler yüzden her yıl onlarda vatandaşımızı toprağa veriyoruz. Bu konuda duyarlılık oluşturmak için öncelikle basın açıklaması yayınladık. Dün gece 23.36'da da sosyal medya sitesi üzerinden, " Eğlencede SilahKullanma " tabelasıyla vatandaşlarımızın bu konu hakkında fikirlerini sorduk. Gece yarısında çoğu kişinin yatmış olmasına rağmen, öncelikle Samsun çapında başlattığımız tabela 22 dakika sonra tüm Türkiye'de  en çok konuşulan konular arasına girdi. Bu da gösteriyor ki halkımız gerçekten muzdarip. " dedi.

adminadmin