Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-02-2019 11:41   Güncelleme : 27-02-2019 11:41

Samsun üniversitesi girişimcilere öncülük edecek!

Samsun üniversitesi girişimcilere öncülük edecek!

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Samsun Üniversitesinin sanayicimize, ihracatçımıza ve ekonomik olarak katma değer yaratan tüm  girişimcilerimize öncülük edecek bir üniversite olması en büyük arzumuzdur." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İkinci Devlet Üniversitesi olarak kurulan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin’e de hayırlı olsun temennilerini ileten Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Üniversitesi yönetimiyle fikir alışverişinde bulundu.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile kurulan Samsun'un ismini taşıyan Samsun Devlet Üniversitesi Rektörü Aydın'ın uzun yıllar 19 Mayıs Üniversitesi'nde görev yaptığını ve eğitim camiası tarafından sevilen bir isim olduğunu belirten Milletvekili Köktaş ziyarette şunları söyledi: "İkinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesinden şehrin beklentileri oldukça fazla ve üniversitemizin de bu beklentileri karşılayacağı inancındayız. Samsun Üniversitesinin sanayicimize, ihracatçımıza ve ekonomik olarak katma değer yaratan tüm  girişimcilerimize öncülük edecek bir üniversite  olması en büyük arzumuzdur.

EĞİTİM ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜ

Sağlık şehri, deniz şehri ve spor şehri olan Samsun’umuz, ikinci devlet üniversitenin kurulması ile eğitim şehrine dönüşmüş durumdadır. İlimizin GSYİH’deki ve ihracattaki payını artırarak Samsun’u layık olduğu düzeye taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşması için tüm karar birimleri olarak üstümüze düşeni yapmak bu ülkeye karşı hem vefa borcumuz hem de görevimizdir. Dolayısıyla Samsun’umuza ikinci devlet üniversitesini kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Samsunlular olarak müteşekkiriz" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın'da Samsun ekonomisinin gelişimi için her türlü desteği sağlayabilecek bir kadro teşekkül etmek için çaba sarf ettiğini, şehrin ve ülkenin ihtiyaçlarını dikkate alarak üniversiteyi şekillendireceğini belirtti.

Son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mahmut Aydın nezaketi için Milletvekili Köktaş’a teşekkür etti.

adminadmin