Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-01-2019 11:51   Güncelleme : 10-01-2019 11:51

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın; Aile baskısıyla yapılan tercih çocukların geleceğini olumsuz etkiliyor!

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın; Aile baskısıyla yapılan tercih çocukların geleceğini olumsuz etkiliyor!

Memur-Sen Konfederasyonu Genç Memur-Sen Samsun Temsilciğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütmekte olduğu "Liseden Üniversiteye Doğru Tercih" proje finali Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

Programa Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu, önceki dönem Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, Eğitim Bir-Sen 2. Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, Memur-Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız katıldı.

Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu yaptığı konuşmada, proje kapsamında 10’a yakın fakültenin tanıtımının yapıldığını, iki buçuk saatten fazla sunumun yapıldığını söyledi.

Atakum İmam Hatip Lisesi’nin de önemli destek verdiğini belirten Sarıalioğlu “Programın amacı liseli genç kardeşlerimize üniversiteli kardeşlerimiz rehberlik etsin. Çünkü aralarında kuşak çatışması yok, öğrencilerin geldikleri ve üniversite kazanmaya çalışırken yaşadıkları avantaj ve dezavantajları da deneyimleyerek 15 yıldan önce üniversitenin nereden nereye geldiği anlatmak istedik. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi Samsunda toplam 151 lisenin tamamını ana başlıklar halinde 23 tane program yaptık. Teknik gezilerle birlikte bugün de dâhil toplam 35 program yaptık. Okul müdürü ile iletişime geçerek sizlerin talep ettiği bölümlerin öğrencilerini getirerek soru cevap ve sunumlarını yaptılar” dedi.

İmam Hatip neslinin Türkiye’nin geleceğinin güçlü, refah ve muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkmış bir ülkeyi sizin kuracağınızı düşünüyoruz diyen Sarıalioğlu, “Dr. Mahmut hocamız burada bir örnek, güzel tecrübelerini bize aktaracak” dedi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın ise konuşmasında “Gençleri kendi tercihlerine bırakmak gerekir, aile baskısındaki bir tercih çocuklarımızın geleceğini olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

Bilinçli tercih yapmanın gerekliliğine değinen Aydın, “Artık günümüzde tek bölüm okumak iş görmüyor. Birden fazla bölüm okumak iş şanslarını artırabilir. Hatta biz kendi üniversitemizde çift anadal yapmak isteyen öğrenciler için ayrı bir koordinasyon kuruyoruz, birden fazla bölüm okumak önemlidir” dedi.

Samsun Üniversitesinin oluşumunu da kısaca anlatan Aydın, “Kurucu olmak zor bir görevdir, ama biz hedeflerimize odaklandık, çalışıyoruz” dedi. Liseli gençlere de hedeflerini, hayallerini gerçekleştirmek için bol bol çalışmayı ve okumayı tavsiye eden Aydın konuşmasını “yapabileceklerinizi yapın, sınır engel tanımayın, kimseden farkınız yok” diyerek sözlerini bitirdi.

Program sonrasında liselilerin sorularını cevaplayan rektör Aydın, sonrasında Atakum İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hidayet Yıldız / Akasyamhaber

 

 

 

 

adminadmin