Eğitim
Giriş Tarihi : 11-05-2020 15:17   Güncelleme : 11-05-2020 15:22

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın "Engellilerin Sorunlarına Kalıcı Çözümler Bulmak Gerekmektedir!"

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir Kutlama Mesajı yayınladı.

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın

Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi;

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmayı, hayatlarını toplumun etkin bireyleri olarak sürdürmelerini sağlamayı ve engelli farkındalığı oluşturmayı amaçlamaktadır. Engelli bireylerin hayatın her alanında etkin olabilmeleri, üretime katılabilmeleri, sosyal hayatta diledikleri gibi yer alabilmeleri için çalışmalar yapmak, toplumsal sorumluluk sahibi her bireyin ve kurumun görevleri arasında bulunmalıdır.

 

SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER BULMAK GEREKMEKTEDİR

Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli vatandaşlarımızın, hayatın her alanında olduğu gibi yükseköğretimde daha etkin bir biçimde yer alması ve karşılaştıkları sorunların çözümü büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle engellilerimize sahip çıkılması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması ve sorunlarına kalıcı çözümler üreterek toplumsal bağlarımızın kuvvetlendirilmesi gerekmektedir. Engelli bireylerimizin hakkını sadece bu haftada yapılan etkinliklerle değil her zaman gözeterek onlara destek olmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engellilerimizi ve değerli ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlarken; toplumda engellilerimize karşı gösterilen duyarlılığın artmasını temenni ediyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN