Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2020 12:07   Güncelleme : 04-02-2020 12:07

Samsun Valisi Müteahhiti kaçan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi hakkında konuştu

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile beraber yarım kalan Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin inşaatını gezen Samsun Valisi Osman Kaymak burada inşaatın tamamlanmasıyla alakalı olarak konuştu.

Samsun Valisi Müteahhiti kaçan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi hakkında konuştu

TÜRKİYE'NİN EN İDDİALI MÜZELERİNDEN BİRİ OLACAK!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir İlkadım ilçemizde 22 bin metrekarelik alana inşa edilen Yeni Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İlkadım ilçemizde restorasyonu tamamlanan Taşhan ve Süleyman Paşa Camii-Medresesi'nde ve yapımı son aşamaya gelen ve 4 bin 577 metrekare bina alanına sahip 4 katlı Gazi İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

 

İncelemelerin ardından, Samsun Valisi Osman Kaymak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk'ten kurumun ilimizde devam eden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Daha sonra Kaymak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, özel okul, özel hastane, otel vb. yatırımlar yapılabilecek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait deniz manzaralı 30 bin m2'lik arsayla ilgili istişarede bulundu.

 

İncelemelerin ardından şehrin kalbinde güzel işler olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmasında “Hayata geçirilecek projeler etkili ve heyecan verici. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Samsun’da yaptığı işleri görmek ve özellikle de Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı işleri yerinde incelemek üzere Samsun’a geldim. Özellikle incelediğimiz müze çok etkileyici ve bütün Karadeniz’in ilgisini çekecek. Ülkemizde en iddialı müzelerden birine sahip olacak. Böyle bir şeyin gururunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Öte yandan şehrin kalbinde güzel işler var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın güzel projeleri var. Samsun’daki bedesten, hamam, bu meydan ve saat kulesi, sanıyorum şehrin turizm algısına ciddi katkıda bulunacak. Samsun’a çok yakışacak diye düşünüyorum. Karadeniz’in müstesna şehri Samsun’da yapılan bu güzel çalışmalar gerçekten heyecan verici. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan’a Kültür Bakanlığı’nın Samsun’daki yatırımları hakkında kendilerine bilgiler verdik. Kendisinin Ankara’da bu işlerin takipçisi olacağını söylemesi, bizlere umut verdi. Müze inşaatımızı çok önemsiyoruz. Bu inşaatın yarım kalması hepimizi ve Samsunluları çok üzüyor. Ümit ediyoruz, bu ziyaretten sonra müze ve diğer işlerimiz Samsun açısından büyük bir ivme kaydedecektir. İnşallah bu güzellikleri Samsun’a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız." Dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN