Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2017 15:05   Güncelleme : 28-07-2017 15:05

Samsun Valisi Osman Kaymak: Her Zaman Daha İyisini Yapmalıyız

Samsun Valisi Osman Kaymak Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney’e iade-i ziyarette bulundu.

Samsun Valisi Osman Kaymak: Her Zaman Daha İyisini Yapmalıyız

 İl Sağlık Müdürlüğüne gelişinde, Vali Osman Kaymak’ı İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve birim müdürleri karşıladı.

 Karşılama sonrası Vali Kaymak, İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Samsun il sağlık kuruluşlarının çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hatice Öz brifing sunumu yaptı.

Brifingin ardından ilimizde son 10 yılda yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, “Atakum, Alaçam, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy ve Kavak ilçelerine yeni devlet hastanesi yapımı için bakanlık programına teklif sunacaklarını söyledi.

Daha sonra Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmada, “Değerli Arkadaşlar; sunumunuzdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımızın Samsunlu olması bizler için büyük bir avantaj. Samsun artık bundan sonra sağlık alanındaki yatırımlarıyla hizmetlerini ve kalitesini daha da artıracak. Sizler Sağlık Bakanımızın Samsun’daki danışmanları olacaksınız. Bu yüzden doğru işler yapmamız lazım. Kaynakları doğru kullanmamız lazım. Şu andaki çalışmalar beni mutlu etti ama şüphesiz bu çalışmaların her zaman daha iyisini yapmak zorundayız. Bu anlamda hep birlikte çalışacağız. Şehir hastanesi bizim önemli bir hedefimiz. Samsun'a yapılacak Şehir Hastanesine diğerlerinden çok farklı olarak Türkiye ve Samsun gerçeklerine uygun bir planlama yapılmış. İnşallah bu plan doğrultusunda şehir hastanemizi Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan’ın da destek ve katkılarıyla başlayıp en kısa sürede bitireceğimizi ümit ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun. 

                

Sağlık alanında Samsun çok büyük ilerlemeler kat etmiş durumda. Hem kamu hastaneleriyle, hem de özel hastanelerle Samsun tam bir sağlık senti konumunda. Sağlık konusunda Samsun’da iyi seviyelerdeyiz. Deprem dayanıklılığı açısından hastanelerimizin yüzde 80-90’ı, 1999 depreminden sonra yapılan binalar. Bunun için vatandaşlarımız rahat olabilirler. Binalarımız depreme dayanıklı olarak inşa edilmiştir, ama yenilenmesi gereken birkaç tane hastanemiz mevcuttur. Onlar da en kısa zaman içerisinde yenilenecektir. Özel ve devlet sağlık kuruluşlarının denetiminin işinde uzman kişilerce periyodik olarak denetlenmesi şarttır. Bunun her zaman takipçisi olacağız.

Tüm okullarımızın beyaz bayrak alması ve beslenme dostu okul programının uygulanabilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordineli çalışmasını önemsiyorum. Bu koordineli çalışma sonrası gerçekleşecek projeler doğrultusunda geleceğimizi emanet edeceğimiz daha sağlıklı gençlerimiz olacaktır.

Ben şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Bu hastanelerimizi yerinde görüp hepsini ziyaret edeceğim. Çalışmalarınızdan ve sunumunuzdan dolayı hepinize tekrar çok teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.” dedi.

 

adminadmin