Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2019 16:42   Güncelleme : 03-05-2019 16:42

Samsun Valisi Osman Kaymak, Milli Mücadele Ruhunun Gençliğe Aktarılması Temel Hedefimizdir!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ev sahipliğinde OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde '19 Mayıs'ın 100. Yılında Yürüyoruz Yolunda' konseptiyle 10-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Türkiye Koç Spor Fest’in basın lansmanı toplantısına katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Milli Mücadele Ruhunun Gençliğe Aktarılması Temel Hedefimizdir!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel yaptığı konuşmasında, “2006 yılında ‘Koç Fest’ adı altında üniversite kampüslerinde gerçekleşen bir müzik ve eğlence festivali olarak yola çıkan, 2009 senesinden itibaren ise, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ana sponsoru olarak bugün ülkemizdeki en geniş katılımlı gençlik ve spor organizasyonuna dönüşen Koç Spor Fest, gençlik ve spor alanındaki en değerli projelerimizden biri. Proje dâhilinde şimdiye kadar 121 bin 400 km yol kat edilerek, 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi. 220 binden fazla sporcu Koç Spor Fest’e katıldı. Bugün hem Samsun’da bulunuyor olmaktan, hem de ülkemizin en büyük gençlik ve spor organizasyonu olmasından gurur duyduğumuz Koç Spor Fest projemizin 19 Mayıs 1919 ruhu ile buluşmasından ötürü büyük heyecan içindeyiz. Sayın Valimiz üzerinizdeki tişörtün tasarımından bu organizasyonun her detayına kadar bizleri yönlendirdi, katkıda bulundu. Kendilerine ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 

Arkadaşlar biz yerel basına çok değer veriyoruz. İlk kez sizlerin aracılığı ile bu akşamdan itibaren şehrin dört bir yanında konuyla ilgili duyuru ve tanıtım çalışmalarımız başlayacaktır.” dedi.

19 Mayıs Üniversitesi olarak bu organizasyonun içerisinde olmaktan hem gururlu, hem de mutlu olduklarını ifade eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise yaptığı konuşmasında, “19 Mayıs 1919, Türk Milletinin bütün dünyaya esareti kabul etmeyeceğini haykırdığı, bağımsız bir milleti her türlü çaresizliğe ve imkânsızlığa rağmen kurabileceğini ispat ettiği günün adıdır. Biz o günün adını taşıyan üniversite olarak, 19 Mayıs 1919’un 100. yılını kutladığımız bu yıl içerisinde, o günleri anlamak ve anlatmak adına birçok etkinliğin içerisinde yer alıyoruz. Bunlardan biri de bugün tanıtımını yaptığımız, Koç Spor Fest organizasyonudur. Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu organizasyonun içerisinde seve seve ve her türlü imkanımızı da dahil ederek yer alacağımızı ifade etmiştik. 100. yıl etkinlikleri de Koç Spor Fest ile birlikte önemli bir heyecan irtifası kazanacak. İnşallah 19 Mayıs 2019’da da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu heyecan doruk noktasına ulaşacaktır.” dedi.

Böylesine önemli bir etkinliğin Samsun’da düzenlenmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmasında “ 19 Mayıs 1919 aslında bir medeniyet için bütün ümitlerin bittiği, bir devletin adeta yok olduğu dönemde bir adımın atılmasının tarihidir. O günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının göstermiş olduğu çabaların ne kadar büyük bir ehemmiyet arz ettiğini gösteren belki de en büyük organizasyonlardan biri bu olacaktır diye düşünüyorum. Bu organizasyona ve 100. yıl kapsamında Samsun’da yapılacak etkinliklere, yeni seçilen belediye başkanı olarak ev sahipliği yapmak da bana nasip oldu. Bu benim için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “16. Türkiye Koç Spor Fest etkinliği tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Arkadaşlar biliyorsunuz 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı içerisindeyiz. Biz Samsun Valiliği olarak 5-6 ay öncesinden ilimizdeki tüm kurumlarla birlikte çok sıkı çalışma içerisindeyiz. İlimizde 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında en anlamlı kutlamalar nasıl yapılabilir bunun gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Valiliğimizde bir 100. Yıl Koordinasyon Merkezi kurduk. Tüm kurumlarımızla birlikte 100. yıl coşkusunu en iyi yaşamak ve yaşatmak için çalışmaktayız. Arkadaşlar biz bu 100. yıl kutlamalarının sadece bir hafta değil, yıl boyu olmasını planladık. 19 Mayıs 2019 tarihinden sonra da etkinliklerimiz devam edecek.

100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti yoktu. Osmanlı Devleti yıkılmış. Bütün Anadolu’nun önemli yerleri İstanbul dahil işgal edilmişti. Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’dan vize alarak Samsun’a gelmişti. Böyle bir yoklukların olduğu, çaresizliklerin olduğu bir ortamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları milli mücadeleyi Samsun’a gelerek başlattı. Bu yönüyle bizler Samsunlular olarak onurluyuz ve gururluyuz. Atatürk Samsun’a geldiğinde 'Ben Samsun'u ve Samsunluları gördüğümde bütün düşüncelerimi gerçekleştireceğime dair kuvvetli bir inanca sahip oldum.' demiştir. Atatürk, Samsun'dan aldığı ruh ve inançla kurtuluş savaşını başlattı. Samsunlular 'ilk adım' şehri olmaktan büyük mutluluk duymaktadırlar. Öncelikle bu milli mücadele ruhunun gençliğe aktarılması temel hedefimizdir. Bizlere bu günleri armağan eden atalarımızı unutmamamız gerekiyor. Onların her türlü şartta verdikleri mücadeleler sonucu hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olarak dünya devletleri içerisinde yer alıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılda nerden nereye geldiğini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. 100. yıl kutlamaları sadece Samsun’a bağlı kalmasın bütün Türkiye’de olsun diye Sayın Cumhurbaşkanımız 3 ay önce yayınlanan genelge ile himayelerine alarak, 100. yıl kutlamalarını Samsun’dan başlatılarak tüm Türkiye’ye yayılması öngörülmüştür. Değişik illerde yapılan bu etkinliğin bu sene Samsun’da yapılması konusunda gayretlerinden dolayı Rektör hocama ve Koç Grubuna çok teşekkür ediyorum. Koç Grubu etkinlikleri bu sene Samsun’a alarak gerçekten 100. yıl coşkusuna değer kattılar. İnşallah 6 bine yakın gencimiz Samsun’a gelerek güzel bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinliğin Samsun’da olmasından dolayı ilin Valisi olarak mutluluk duyuyorum.  Her hafta büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Samsun spor kenti vizyonunun yanında bir tarım kenti, sağlık kenti ve turizm kenti Samsun diyoruz. İnşallah Samsun’u bu yönüyle öne çıkararak yoluna devam etmesini istiyoruz.

Biliyorsunuz Samsun Karadeniz’in en büyük ili. Önderlik yapan bir il. 19 Mayıs kenti ve ilkadımın atıldığı kent olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Arkadaşlar amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlayarak milli mücadele ruhunu diri tutmaktır. Kurtuluş Savaşı 100. yıl önce oldu ama savaş devam ediyor. Bu coğrafya kolay bir coğrafya değil. Bu coğrafya üzerinde planları olanlar var. Onlara verilecek en güzel cevap Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye’dir.

Bugünleri bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Allah bizlere onlara layık olmayı nasip eylesin. Türkiye’nin 80 ilinden gençlerimiz şehrimize gelecek. Onları Samsun’da yalnız bırakmayalım. 13 Mayıs’taki '19 Mayıs'ın 100. Yılında Yürüyoruz Yolunda' yürüyüşüne bütün Samsunluları bekliyoruz. Etkinliklerimizin Samsunumuza, gençliğimize başarı getirmesini diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

adminadmin