Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2019 08:55   Güncelleme : 26-03-2019 08:55

Samsun Valisi Osman Kaymak; Öğrencilik yıllarımda vaktimin çoğunu kütüphanede geçirirdim!

Samsun Valisi Osman Kaymak; Öğrencilik yıllarımda vaktimin çoğunu kütüphanede geçirirdim!

Samsun Valisi Osman Kaymak, 55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlamada, “öğrencilik yıllarımda vaktimin çoğunu kütüphanede geçirirdim” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal programda yaptığı konuşmasında, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde bu hafta kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır. Bu sene kütüphane haftasının 55.’sini kutluyoruz. Samsun’da bu sene kütüphane haftasının 55.’sini kutlamak da plakamıza isabet etmesi açısından çok önemli. Ayrıca bu sene 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl dönümünde Samsun’da 55. Kütüphane Haftası kutlama programını yapmak da önemli bir çalışmaydı. Bu çalışmamıza destek veren okullarımıza, öğrencilerimize, müdürlerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

Bu yılki 55. Kütüphane Haftası’nın ana başlığı, ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü’. Geçmiş yılların rakamları ile mukayese ettiğimizde her yıl kütüphaneye üye ve bunlardan yararlanma sayısının arttığını görüyoruz. Kütüphanelerimiz sadece binalardan ve kitaplardan ibaret kalırsa bunun bir anlamı olmayacağı gayet açıktır. Dolayısıyla çocuklarımızla, gençlerimizle ve okurlarımızla kütüphanelerimizden en fazla verim aldırabilmek bizim de en önemli gayemiz ve hedefimizdir.” diye konuştu.

Tüm kitapseverlerin 55. Kütüphane Haftası’nı kutlayan Samsun Valisi Osman Kaymak ise; “Bu hafta vesilesiyle kitap okumanın ve kütüphaneye gitmenin önemini anlatacağız. Ben de öğrencilik yıllarımda vaktimin çoğunu kütüphanede geçirirdim. Evimiz müsait olduğu halde kütüphaneye gitmeyi çok severdim ve ortaokul, lise hatta üniversitede dahi kütüphanede ders çalışırdım.” dedi.

İkinci Dünya Savaşı’nda büyük bir yıkım yaşayan Almanya’nın, bilim ve kültüre verdiği önemden dolayı savaştan sonra öncelikle kütüphane, opera ve kültür-sanat merkezleri yaptığına dikkat çeken Kaymak, “Bilim ve kültürden yoksun milletlerin güçlenmesi mümkün değil. Bakın Almanya iki cihan harbi yaşamasına rağmen dünyanın en güçlü devletlerinden birisi. Yine Japonya’da aynı şekilde bilim ve teknolojiyi çok iyi kullandığı için dünyanın en güçlü devletlerinden birisi. İnsanlar çok okuyor ve çok çalışıyor. O anlamda kütüphaneler çok önemli.” diye konuştu.

Gazi İl Halk Kütüphanesi’nin yeni binasının bu sene sonunda açılacağını dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bizler de zaman zaman birçok konuyu telefondan ve bilgisayardan okuyoruz ama kitap ve kütüphanenin önemi çok farklı. Kitabın insana verdiği ayrı bir haz var, kitaptan kopmamalıyız. Mutlaka kitap okuyarak ve kütüphaneye giderek kendimizi geliştirmeliyiz. Samsun bir ilk adım ve aydınlar şehri. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün geçen sene başlatmış olduğu ‘Samsun Okuma Vakti’ her akşam saat 20.00’da devam ediyor. Halkımızın her kesiminden bu projemize destek vermesi oldukça anlamlı. Bir kez daha duyarlılıklarından dolayı tüm kitapseverlere çok teşekkür ediyorum. Katılımın her geçen gün artması çok önemli. Lütfen okumaya devam edelim.” şeklinde konuştu.

Kitap okuyan insanların anlama ve kavrama yeteneğinin çok çabuk geliştiğini ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Kitap okursanız her alanda başarılı olursunuz, hayata bakışınız değişir. O anlamda kitap okumayı hayatınızın bir parçası edinin. Kitap okumadan yatağa girmemelisiniz, serbest zamanlarınızda kitap okumalısınız. İnşallah sizler kitap okuyarak geleceğinizi kurgulayacaksınız.” dedi.

Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisinin ardından, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, kendilerinin yazıp hazırladıkları kitap konulu kısa bir oyun sergilediler. Daha sonra üç aylık bir hazırlık sonrasında Benim Masalım Kreşi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundular.

Gösterilerin ardından Kitap Dostu ödül törenine geçilerek çocuklar arasında en çok kitap okuyan ‘138 kitap’ ile Efza Ebrar Yetimoğlu,  ’95 kitap’ ile Tarık Yusuf Koca, ’92 kitap’ ile Elif Güler, Gençler arasında en çok kitap okuyan ’36 kitap’ ile Ayşegül Dal, ’35 Kitap’ ile Enes Baş, ’26 kitap’ ile Sümeyye İnan ve Yetişkinler arasında en çok kitap okuyan ’80 kitap’ ile Lütfi Özkan, ’79 kitap’ ile Meral Çakır ve ’56 kitap’ ile dereceye giren Habib Balçık’a Valimiz Sayın Osman Kaymak tarafından ödülleri verildi.

55. Kütüphane Haftası kutlama programına ayrıca, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

adminadmin