Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2017 12:45   Güncelleme : 22-09-2017 12:45

Samsun Valisi Osman Kaymak; Osmanlı’nın ihtişamına geçeceğiz!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kutlama programına katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak; Osmanlı’nın ihtişamına geçeceğiz!

 Kaymak burada yaptığı konuşmada, “Samsun büyük bir potansiyeli olan bir ilimizdir. Nüfusuyla sahip olduğu değerlerle Karadeniz’in en büyük illidir. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur müşterek değerlerin korunması ile mümkündür. Türklerin Anadolu'da bin yıldan beri varlığını sürdürmelerindeki sır, Ahilik anlayışı içerisinde bu değerlere sahip çıkmalarıdır. Bölgedeki turistlik yerlerin turizme kazandırılması, denizimizin, balıkçılığın geliştirilmesi bakımından ciddi çalışmalar var. Karadeniz'de büyük alabalık yetiştiriciliği konusunda kararlar aldık. Bölgede çok güzel alabalık üretilerek Japonya'ya satılacak, bu da gelir kaynaklarını arttıracak. Sonuç olarak çok üretmek, çok çalışmak ve güçlü olmak durumundayız.

OSMANLI’NIN İHTİŞAMINA GEÇECEĞİZ

Bizim gücümüz çalışmamızdır. Bu da Uluslararası güçlerin gücünü kıracak, planlarını bozacaktır. Birbirimizi çok sevelim. Ahi Devran Hazretleri’nin bahsettiği nasihatları kendimize düstur edinelim. Birbirini seven, birbirini sayan çok çalışan, çok üreten bir toplum olmamız halinde, Osmanlı’nın ihtişamlı dönemine geçeceğimizi düşünüyorum. Allah tekrar bu millete o gücü nasip etsin. Bu ahilik programını hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

 Alaçam sanayi esnafı olarak 45 yılını tamamlayan ve esnaflığa yeni başlayanlara Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından plaket ve hediyeleri verildi.

 Daha sonra Alaçam Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından Ahilik felsefesi ve esnaf mesleki dayanışma üzerine kurulu olan sanatkârlara ilişkin bir parodi ve ‘Şed Kuşanma' töreni gerçekleştirildi.

 Programa ayrıca, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe jandarma Komutanı Murat Şenyurt, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Hacı Eyüp Güler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanayi esnafları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN